GündemHaber Girişi : 20 Mart 2023 17:20

İnce: “Memleketi uçurumun kenarından almak için var gücümüzle çalışacağız”

İnce: “Memleketi uçurumun kenarından almak için var gücümüzle çalışacağız”

Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, bugün YSK’da Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı.

İnce, YSK çıkışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yine Cumhurbaşkanı adayı olmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek “Sayın Erdoğan’ın Anayasamıza göre aday olamayacağını onun da dilekçesi hazır. Fakat onun süreci henüz başlamadığı için 24’ün de yanılmıyorsam. O itirazımızı da yapacağız. 6’lı masa bu itirazı yapamıyor. Anayasaya aykırı olduğunu bile bile, “Anayasa’ya aykırı ama biz kabul ediyoruz” diyorlar. Biz prensipli insanlarız” dedi.

Seçimi kazanacağını söz eden İnce, “Bugün oy oranımız yüzde 19 ve 20’lerde. Bunu herkes biliyor. AKP’nin içindeki anketçiler de biliyor. CHP’nin içindeki anketçiler de biliyor. Ama kampanya mühletince, kimi adaylar oyunu arttırır. Birtakım adaylar oyunu düşürür. Bunu, bu 50 gün içinde hepiniz göreceksiniz. Bütün Türkiye bunu görecek. Bizim bir medyamız yok. Yalnızca toplumsal medyada gençlerin dayanağı ile yürütüyoruz. Partide benim makam otomobilim bile yok. Kendi otomobilime biniyorum. Otobüs bizde 2006 model. Bizde o denli sizin belediye paralarınız üzere, hazine paralarınız üzere para yok ki. Bizde gönüllüler ordusu var. Biz bu kampanyayı göreceksiniz, 30’un üzerinde bir oy ile tamamlayacağız. Seçim ikinci çeşide kalacak. İkinci tıpta da yüzde 60’ın üzerinde Cumhurbaşkanı seçileceğim. Onun için bu trol orduları ile hiç işim olmaz.

“Memleketi uçurumun kenarından almak için var gücümüzle çalışacağız” diyen İnce, “Ben projelerimi anlatacağım. Bu ülkede deprem beka problemidir dedim, dinletemedim. Artık bir daha söylüyorum. İvedilikle su sorununu çözmemiz lazım. Memleketin önünde önemli bir su sorunu var. Bunları anlatacağız. Besindeki gıda enflasyonunu nasıl yok edeceğiz. Ziraî üretimi nasıl arttıracağız? Tarıma dayalı endüstriyi nasıl geliştireceğiz? Bunları anlatacağız. Bizim trol ordularına verecek karşılığımız var fakat memleket uçurumun kenarında biz memleketi uçurumun kenarından çekip almak için var gücümüzle çalışacağız. Seçim ikinci tipe kalacak, ikinci cinste alacağız.” diye konuştu.





Hibya Haber Ajansı