DünyaHaber Girişi : 15 Mart 2023 18:02

İnci Holding, çevre dostu dijital pazar yeri ‘AZKarbon’u hayata geçirdi

İnci Holding, çevre dostu dijital pazar yeri ‘AZKarbon’u hayata geçirdi

Ağırlıklı otomotiv tedarik dalı olmak üzere hizmet, teknoloji ve toplumsal sorumluluk alanlarında faaliyet gösteren İnci Holding, AZKarbon adını verdiği, çevre dostu dijital pazar yerini hayata geçirdi. AZKarbon, kendi karbon ayak izini azaltmak isteyen şuurlu tüketicilerin güç verimli ve etraf dostu teknolojik eser ile hizmetlere ulaşabildiği birinci pazar yeri olma özelliğini taşıyor.

Faaliyetlerinde sürdürülebilirlik odağıyla ilerleyen İnci Holding, değişen global iklim ve ekosistem konusunda şuurlu, bu alanda bilgi edinmek yahut seçimlerini bu tarafta yapmak isteyen tüketicilere aradıkları eserleri tek noktada bulabilecekleri bir pazar yerini hizmete sundu. AZKarbon üyeleri, güç verimliliği sağlayan eser ve hizmetleri satın alarak iklim değişikliğiyle gayret edebiliyor.

Gök: “Yeni iş fikrini hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz”

İnci Holding İdare Konseyi Lideri Sevinç Gök AZKarbon pazar yerini hayata geçirmekle ilgili duydukları memnuniyeti lisana getirerek şunları söyledi:

“Dünyayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık. İnci Holding olarak başarılarla dolu 70 yılı geride bırakırken, faaliyetlerimizi karbon emisyonlarını azaltmak gayesiyle sürdürüyoruz ve tüm yatırımlarımızda çevre ve insan odaklı sürdürülebilir adımlar atmaya devam ediyoruz. Yenilikçi bir bakış açısıyla e-ticarete yeşil bir soluk getirmek için bir adım attık ve A’dan Z’ye tüm eser ve hizmetlerle karbon emisyonunu düşürmeyi amaçladığımız bir alışveriş sitesi olan AZKarbon’u kurduk. AZKarbon, geniş bir yelpazede etraf dostu eser ve hizmetlerin tedarikçileri ile etraf dostu eserleri tercih eden tüketicileri, bir ortaya getiren birinci pazar yeri. Sürdürülebilirlik bakış açımızı ve teknoloji odağımızı yansıtan, tıpkı vakitte bir kurum içi girişimcilik örneğimiz olan bu yeni iş fikrini hayata geçirmekten memnunluk duyuyoruz.”





Ersayın: “AZKarbon’da alanında uzman ve deneyimli firmalarla buluşturuyoruz”

AZKarbon Şirket Yöneticisi Orçun Ersayın ise “AZKarbon, çevreyi, geleceği ve müşterilerimizin bütçesini koruyan yeni jenerasyon bir alışveriş platformu olarak doğdu. Geleceğin yenilebilir güç kaynaklarına, pak güç tahlillerine ulaşmalarını kolaylaştırmak için bireyleri ve kurumları AZKarbon’da alanında uzman ve tecrübeli firmalarla buluşturuyoruz. Böylelikle iklim değişikliğiyle uğraş edebilmeleri için güç verimliliği sağlayan eser ve hizmetleri tek bir noktada topluyoruz. Tüketici memnuniyeti kadar tedarikçi memnuniyeti de bizim için kıymetli. Satış ve satış sonrası süreçleri, hizmet kapsamları, tedarikçi muhtaçlıkları, sorun giderme üzere bahislerde faal ve etkin irtibat halindeyiz. Münasebetiyle herkesi etraf dostu yaklaşımlarla gelecek için hakikat tercihler yapmak, çocuklarımıza hoş bir dünya bırakmak için AZKarbon’a bekliyoruz. Dijital pazar yerimize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.” dedi.

“Bilinçli tüketicinin yeşil ürün ve hizmetlerle buluşma noktası”

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “AZKarbon pazar yeri, ferdi ya da kurumsal müşterileri alanında uzman, dalında eser ve hizmetleri ile öne çıkan tedarikçiler ile buluşturuyor. Yalnızca sürdürülebilir, güç verimli ve etraf dostu eserlere yer veren AZKarbon’dan alışveriş yapanlar, güç maliyetlerini azaltırken çevreyi ve geleceği de koruyorlar. Kullanıcı dostu dizaynıyla fiyatsız olarak üye olunan pazar yerinde üyeler, muhtaçlıklarını belirleyerek firmalardan birden fazla teklif toplayabiliyor. AZKarbon tarafsız danışman grubu ile kullanıcının bu teklifleri anlaşılır, kolay bir biçimde kıyaslamalarına ve değerlendirmelerine yardımcı oluyor; yanlışsız karar verebilmeleri için üyelerinin sorularını yanıtlıyor.” denildi.

“Yeşil ürünler satan kuruluşlar için AZKarbon en doğru adres”

Açıklamanın devamında şu tabirlere yer verildi:

“AZKarbon sadece, karbon emisyonlarını azaltarak çevresel fayda sağlamayı isteyen, enerji verimliliğine önem veren, yenilenebilir enerji kullanmayı tercih eden tüketicilere yönelik çözümler sunan şirketler ile çalışıyor. Tedarikçilerin, AZKarbon web sitesinde yer alan “Satıcı/Hizmet veren ol” butonuna tıklayıp sisteme kaydolmaları kâfi. Akabinde eser ve hizmetlerini pazar yerine kolay kolay ekleyebiliyorlar. AZKarbon takımının onayı akabinde pazar yeri üzerinde yer alan kendi sanal mağazalarından eser ve hizmet satışına başlıyorlar.

AZKarbon, üstlendiği sürdürülebilirliğe katkı misyonunu bir adım öteye taşıyarak tüm paydaşlarının farkındalığını arttırmak için “blog” formatında bilgilendirici içeriklere de yer veriyor.  Platforma bir sonraki adım olarak eklenmesi planlanan ‘AZKarbon Akademi’ kısmı ile de tüm paydaşlarının gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.”

Hibya Haber Ajansı