İNSAN OLABİLMEK ZOR ZANAAT..

Geçmiş affedilmeden A…na geçiş yapılamıyor, olmuyor, olamıyor
kolay değil onca yaşanmışlıklar bilince yerleştirilmiş dolmuş hatta taşmakta olan vede yeni gelmekte olan bilgiler, onun ötesinde birde atalardan gelen olumlu, olumsuz kalıntılar.

Bunları anlamak kabul etmek affetmekte yeni geleceklere hoşgeldin senide hallederim diyebilmekte bütün olay, geçmiş geçmişte bırakılmalı ,günceller ise zaten yaşanmakta .

Kafalar çok karışık benim de maalesef böyle, güne ayak uydurayım mı dönüp arkama geçmişi kurcalayayım mı hafiflemek için ağırlıklar kaldırılamaz oldu artık.

Her gün yeni bilgiler edinmek donanıma bir adım daha atmak oluyor. aç olmak sadece mideden geçmemeli , bilgi açlığı bence daha önemli.

Sevgi açlığı da çok önemli içteki anlamsız boşluk tamamlanmamış duygular havada kalmış olarak belirsizlik içinde dolaşmakta.

Hep üstüne örtmelerle geçiyor hayatımız ötelemelerle, ertelemelerle, boş vermelerle en büyük sorunlarımız vede sorularımız.

Mutluluk kavramı çok kapsamlı bir şey, herkesin kişisel algılamasına bağlı kimi insan çok küçük şeylerle mutlu olabilirken, bazılarımız ise her şeye sahipken bile mutlu olamıyor.işin acı tarafı ise mış yapıyor olması.

Doyumsuzluk, inanç eksikliği, tutunamamak, affedememek, ertelemek, bilgi eksikliği, reddetmek farkındalığa varamamak.

Her şey büyük hızla değişmekte geriye yetişememek kalıyor hayata ya da buna uyum sağlamakta zorlanan farkındalığı olan bizler.

İnsan olabilmek bazılarımıza çok anlamsız ve kolay gelse de irdelediğinizde detayları gördükçe görebildikçe benim gibi telaşa kapılabilirsiniz.

Dünyaya gelen her bir insan bir nevi oya gibi işlenmekte içsel ve çevresel faktörlerle oluşumu şekillenişi esnasında.

Doğduk büyüdük geliştik değil yaşam, olmamalı da geçirilen her evrede bütünleşerek yaşamakta her insan.
Bunu da karşısındakine yansıtmakta dolayısıyla beraber etkileşimleriyle devam ettirmekte.

Her ne kadar kadersel olarak değerlendirsek de karşımıza gelen hiç kimse tesadüf değil her şeyden önce bu algılanmalı.

Neye tutunacağımız, neye inanacağımız kendimizde saklı?? Bilgiler çok önemli olsada seçimler sadece bize ait. Birde en önemlisi kabulleniş’e geçiş….
Sevgilerimle…
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.