İNSAN OLMAK

Vicdanlı olmaktır insan olmak..vefalı olmaktır… Üc kuruşluk dünya için sevdiğini satmamaktır.. Üzülenle üzülebilmek sevinenle sevinebilmektir.. tanımadığımız insanlar için bile canımızın yanmasıdır…gökteki kuşa yerdeki karıncaya aciyabilmektir…merhamettir insan olmak…efendimiz ne buyurmuştur..sen yerdekilere merhamet etki göktekilerde sana merhamet etsin…acimaktir insan olmak..çiçeği böceği sevmektir…gülü tutayım derken Yaralara sahip olmaktır insan olmak. O yaralar iyileşirken öğrenmektir bir şeyleri ama yaralarımız ne kadar derin olsa da iyileşeceğimize inanıp mücadeleye devam etmektir insan olmak… Hatalar yapmaktır ..ve sonra da aynı şeyleri yaşamaktan her seferinde korkmaktır insan olmak. Sevdiklerin için endişelenmektir. Sevebilmektir. Sevilmektir. İncitememektir. Bazen kalabalıklarda ve bazen de yalnızlığında kaybolmaktır. Zamana karşı yarışmaktır. Hiç gitmeyecekmiş gibi yaşayıp, yarın ölecekmiş gibi yaşamaktır insan olmak..iyi şeylerin değerini kaybedince anlamaktır ve ne olursa olsun bir umutla nefes almaya devam etmektir..
İnsan olmak..bir yetimin başını okşamaktir…yolda kalmişa yardımdır hastayı ziyaret yoksulu giydirmek tır..dertlere çare bulmaktır..yaradılanı yaradandan dolayı sevmektir ..
İnsan olmak. Sevebildigin kadar merhametli .
Merhametin kadarda insan olmaktir
Şenay İclek Bilgicli.İstanbul.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.