GündemHaber Girişi : 22 Aralık 2022 14:48

İpekyolu Belediyesi Kadına Şiddet Uygulayanları İşe Almayacak

İpekyolu Belediyesi Kadına Şiddet Uygulayanları İşe Almayacak

Van‘ın İpekyolu Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla işe alınacak kişilerden “kadına karşı şiddetten herhangi bir ceza almamış olması” şartı koydu.

Van’ın İpekyolu Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla işe alınacak kişilerden “kadına karşı şiddetten herhangi bir ceza almamış olması” şartı koydu.

İpekyolu Belediyesi yayımladığı alım duyurusunda, işe alınacak personellerde uygun şartları taşımalarının dışında, kadına karşı şiddetten herhangi bir ceza almamış olması ibaresini de ekledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, “Belediyemiz bünyesinde 1 makine mühendisi, 1 peyzaj mimarı, 2 motor ustası ve 1 oto elektrik ustası işe alınacak olup, kurumumuz tarafından işe alınacak tüm personellerde uygun şartları taşımalarının haricinde kadına karşı şiddetten herhangi bir ceza almamış olması ibaresi bıraktık. Kadına yönelik şiddet, kadınlarımızın ve artık tüm insanlığın ortak sorunu olmuş, bu konuda İpekyolu Belediyesi olarak özellikle kadına karşı şiddetin önlenmesine dair işe alınacak personellerin de bu kıstasa uygun olması kuralını getirdik. Amacımız bu madde ile kadına karşı şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmaktır” dedi.

İhsan Emre Aydın Kimdir?

Kırşehirli olup 1982 yılında Kırşehir’de doğdu. İlkokulu Kazım Orbay İlköğretim Okulunda okudu.

Aydın, orta öğrenimini Akdere Ortaokulunda  yaptı. Ayrıca Başkent Lisesi başta  olmak üzere öğrenimini Ankara‘da tamamladı.

Kaymakam İhsan Emre Aydın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü emrine ataması yapılmıştır. Daha sonra 2003 yılında Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Ayrıca Maliye Bakanlığı’nda Vergi Denetmeni olarak görev yaptı.

2010 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanan İhsan Emre Aydın, Çanakkale Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kaymakam Refikliği stajını Muğla Ortaca ilçesinde, teftiş stajını ise Uşak İlinde yaptı.

Sırasıyla Edirne İpsala ilçesi, Kırklareli Demirköy ilçesi ve Konya Emirgazi ilçesi Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Konsolosluk stajını Londra Başkonsolosluğunda yerine getirdi. Yurtdışı eğitimini İngiltere’de Sussex Üniversitesinde tamamladı. 99. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamlayarak İçişleri Bakanlığının 02.09.2014 tarihli kararnamesi ile Adana Feke ilçesine atanmıştır.

Kaymakam İhsan Emre Aydın son olarak Siirt’in Kurtalan ilçesinde Kaymakamlık görevi yaptı. Aydın, 20.08.2021 tarihli resmi gazete kararıyla Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak atanmıştır. Kaymakam Aydın iyi derecede İngilizce bilmektedir.