Sevilen tatlılardan biri olan irmik helvası, genellikle doğru kıvamın yakalanamaması sebebiyle istenilen lezzete ulaşılamıyor. Aslında birkaç aşamaya dikkat etmek, bu riski ortadan kaldırarak en iyi irmik helvasına ulaşmanızı kolaylaştırıyor.
MALZEMELER
- 3 su bardağı ince irmik
- 2,5 su bardağı şeker
- 350 g tereyağı veya dilerseniz margarin
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı su
YAPILIŞI
- İrmik helvası yapmak için ilk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın. Aynı anda ayrı bir tencerede sütü de kaynatmaya başlayın.
- Bir tencerede yağı erittikten sonra irmiği ekleyerek ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
- Kavrulan irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edin.
- Şerbetin sıçrama ihtimaline karşı dikkatli olmanız gerkiyor. İlk sıçramalar bitene kadar kapağı kapatın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama geline karıştırmayı bitirin ve ateşten alıp kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bırakın.
- İrmik helvası servise hazır. Afiyet olsun.