SiyasetHaber Girişi : 07 Nisan 2023 17:48

İsmail Büyükkayıkçı MHP’den Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı

İsmail Büyükkayıkçı MHP’den Sinop 1. Sıra Milletvekili Adayı

İlçemizin iş insanlarından İsmail Büyükkayıkçı MHP‘den Sinop 1. sıra milletvekili adayı oldu. Evli ve 3 çocuk babası Büyükkayıkçı 1972 Sinop – Boyabat doğumlu.�

1987 başı 1989 sonu yılları arası Sinop Boyabat Belediyesinde görev alan Büyükkayıkçı, İstanbul’a göç ile birlikte Pendik’e yerleşti. 1992 yılına kadar kurumsal firmalarda idareci ve yönetici olarak görev yaptı. 1992-1994 yılları arası vatani görevini tamamladı. 14 yıl boyunca bünyesinde sürücü kursları, bilgisayar muhasebe, İngilizce, meslek kursları, uzaktan eğitim, akşam liseleri, dershaneleri bulunan Elçi şirketler grubunun genel koordinatörlüğünü yürüttü.

Sivas, Bursa, Bandırma, Kayseri, Samsun, Tokat illerinde mesleki eğitim kurumları açarak faaliyetlerini sürdürdü. 2010 yılı itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Pendik’teÖzel Pendik Sürücü Kursu , Maltepe’de Atlas Sürücü Kursu ve Pendik Bilgisayar adı altında işletmeler kurarak ticari faaliyetlerine devam ediyor.

Adaylığına ilişkin konuşan Büyükkayıkçı, “Daha refah, daha yaşanabilir, daha güçlü bir Türkiye mücadelesinde ben de varım. Lider ülke olma yolunda benim de bir nefesim olsun.  Gelişen ve büyüyen Türkiye’de, bana her şeyimi veren şehrim Sinop’umu layıkıyla temsil ve hizmet  yolunda ben de varım. Allah’ım bu yolda yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Sivil Toplum Hayatı

Aynı zamanda emekli olan Büyükkayıkçı, 3 dönem İstanbul Sinop Boyabatlılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği genel başkanlığı,  Sinop İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SİYAD)  (14 Şubeli) genel başkan yardımcılığı, Sinop Dernekler Federasyonu kurucusu ve genel başkanlığı (TÜSİDEF),Sinop Dernekler Konfederasyonu kurucusu genel başkan yardımcılığı (SİNKON),  Pendik Dernekler Federasyonu kurucusu genel başkan yardımcılığı (PENDEF),   İstanbul Yörük Türkmenler Derneği kurucusu genel başkan yardımcılığı (İSTYÖRDER),Kartal Dernekler Federasyonu kurucu istişare kurulu üyeliği (KARDEF),İstanbul Maraton Akademi Spor Kulüp başkanlığı , Pendik Dolayobaspor Kulübü başkan yardımcılığı, Pendik Sürücü Kursları Derneği başkanlığı, Pendik Kaynarca Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkan yardımcılığı, SÜRSEN (Sürücü İş Verenleri Sendikası İstanbul kurucusu , SÜRSEN (Sürücü İşverenler Sendikası genel başkan yardımcısı, İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu kurucu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Halen İstanbul Sinoplu Ülkücüler Platformu kuruculuğu görevine devam etmekte.  Pendik Belediyesi Kent Konseyinde de  görev alan Büyükkayıkçı, sivil toplum örgütlerindeki yoğun aktivitesiyle öne çıkıyor.

Siyasi Hayatı

Uzun yıllar siyasetin içinde olan Büyükkayıkçı, 2010-2019 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Pendik İlçe Başkanlığı yönetim kurullarında görev aldı. 2014 mahalli idareler seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi Pendik Belediye Başkanlığı meclis üyesi adayı oldu. 27. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı ve 2019 yerel seçimleri Pendik Belediye Başkan aday adayı oldu.