SiyasetHaber Girişi : 21 Ekim 2021 18:21

İSMAİL KANSU KİMDİR? İBB. MECLİS ÜYESİ

İSMAİL KANSU KİMDİR? İBB. MECLİS ÜYESİ

Ailesi, 1957 yılında eski Yugoslavya Federal Cumhuriyeti’nin Sancak Bölgesi’ nden muhacir olarak Türkiye’ye gelerek Türk vatandaşlığına geçti. İlk öğrenimimi Pendik Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Pendik İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1990-1992 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nda okudu. 1993-1998 arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamladı. İyi derecede Boşnakça, orta derecede İngilizce bilmektedir.

2000 tarihinden itibaren Pendik’te Serbest Avukatlık yapmaktadır. İstanbul Anadolu Yakası Bosna – Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde 2 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Pendikspor Kulubü Derneği’nde Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesidir. Uzun yıllardır basketbolla uğraştı. 2017-2018 yılında Bayraktarspor Basketbol Kulübü’nde İstanbul Büyükler Ligi’ nde, 2018-2019 yılında da (Gebze) Gökayspor Kulübü’nde Kocaeli Büyükler Ligi’nde faal lisanslı basketbol oyuncusu olarak faaliyette bulundu.

Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü’nde de yöneticilik ve gönüllü basketbol antrenörlüğü görevinde yer aldı. Halen Pendikspor Kulubü Derneği’nde Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesidir. Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği; Fazilet Partisi Pendik İlçe Teşkilatı Kurucular Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşleri Başkanlığı; Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı Yönetim ve İcra Kurulu Üyeliği, Seçim İşleri Başkanlığı; Has Parti Pendik İlçe Başkanlığı İlçe Başkan Yrd. ve Seçim İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti Pendik İlçe Başkanlığında 2 dönemdir İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti.�2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.