GündemHaber Girişi : 24 Ekim 2023 18:34

İBB’nin Verilerine Göre BİO’larda Genç İstihdamı Ön Planda

İBB’nin Verilerine Göre BİO’larda Genç İstihdamı Ön Planda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre, Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO),işe yerleştirmelerde özellikle gençlerin istihdamına önem veriyor. Yapılan işe yerleştirmelerde, 20-24 yaş aralığındaki gençler tüm yerleştirmelerin yüzde 37’sini oluşturarak ön plana çıkarken, 25-29 yaş aralığındaki gençler yüzde 21 ile ikinci sırada yer alıyor. 30-34 yaş aralığındaki iş gücü ise üçüncü sırada bulunuyor.

Bölgesel İstihdam Ofisleri, Avrupa Yakası’nda Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Çatalca, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Silivri, Şişli, Zeytinburnu; Anadolu Yakası’nda ise Adalar (Büyükada),Beykoz, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, ve Üsküdar 2- Yavuztürk ilçelerinde hizmet vermektedir. Genç istihdamının teşvik edilmesi, İBB ve BİO’lar için öncelikli bir hedef olarak belirtilmektedir.

İstanbul’da Kadın İstihdamı Yüzde 31,54, BİO’larla Yüzde 40’a Ulaşıyor

İstanbul genelinde kadın istihdamı oranı yüzde 31,54 iken, Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO) kadınları iş dünyasına kazandırmada önemli bir rol oynuyor. BİO’lar, kadın istihdamını artırmak ve kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek amacıyla firmalarla işbirliği yapıyor ve “Kadınlara Özel” iş fırsatları sunuyor.

BİO’lar, kadınların iş hayatına katılımını desteklemek için çocukları Yuvamız İstanbul kreşlerine devam eden annelerle bilgilendirme toplantıları düzenliyor ve isteyen annelerin iş başvurularını alıyor. İş arayan İstanbullular, BİO’ları ziyaret etmenin yanı sıra bio.ibb.istanbul web sitesi, “İstanbul Senin” uygulaması içinde yer alan “İş Ara İş Bul” seçeneği veya 444 8 333 numaralı telefondan da BİO’larla iletişime geçebiliyorlar. Kadın istihdamının arttırılması ve iş hayatına katılımın teşvik edilmesi açısından BİO’lar önemli bir rol üstlenmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne (BİO) bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

İBB, zorlu ekonomik koşullarda İstanbulluların yanında olmaya devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde açılan Bölgesel İstihdam Ofisleri, ‘5 yılda 200 bin istihdam’ hedefiyle çıktığı yolda, uzun süren pandemi dönemine rağmen, bugüne kadar 150 bin kişinin iş bulmasına yardımcı oldu. İstihdam Ofisi sayısı da 27 ilçede 28’e ulaştı.