GündemHaber Girişi : 25 Mart 2023 11:50

İstanbul Havalimanı’nda parfüm şişesinde kokain yakalandı

İstanbul Havalimanı’nda parfüm şişesinde kokain yakalandı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, İstanbul Havalimanı Gümrük Koruma Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü grupları narkotik kabahatlerle gayret istikametinden gerçekleştirdikleri risk tahlilinde Sao Paolo-İstanbul seferini yapan uçaktaki bir yolcuyu mercek altına aldı.

Şahsın İstanbul Havalimanı’nı transit olarak kullanarak öteki bir ülkeye geçiş yapacağını tespit eden gruplar uçağın iniş yapmasının akabinde şahsın fiziki takibine başladı. Eş vakitli olarak kuşkulu şahsın valizleri, x-ray taramasından geçirilerek valizlerde kuşkulu yoğunluk bulunduğu tespit edildi.

Bunun üzerine kuşkuları daha da artan gruplarca operasyon planlandı ve iki adet valiz banda verilerek şahsın beklemekte olduğu yolcu salonuna gönderildi.





Yolcu salonunda teyakkuzda bekleyen ikinci takım öncelikle şüphelinin valizlerini banttan almasını bekledi. Şahsın gelip valizini almasının akabinde müdahale edilerek üst ve eşya araması gerçekleştirildi.

Eşya araması esnasında Brezilya asıllı şahsın valizlerinden birinin içerisindeki çeşitli markalardan parfüm, roll-on ve şampuan şişeleri grupların dikkatini çekti. Kelam konusu eşyaların içi açılmak ve kesilmek suretiyle denetim edildiğinde içlerine likit ve toz halde uyuşturucu husus olduğundan şüphelenilen hususlar yerleştirildiği anlaşıldı.

Uyuşturucu husus tespit aygıtıyla yapılan tahlil sonucunda likit ve toz halindeki unsurların kokain olduğu tespit edildi. Toplamda 4 kilo 707 gram kokain ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı