Kültür ve SanatHaber Girişi : 27 Temmuz 2023 14:52

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler 2023

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler 2023

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil sezonu açıldı. Hafta sonu kaçamakları, ufak tatil molaları vermek isteyen İstanbullular da denize girebilecekleri plajları araştırıyor. İstanbul’da birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bu yazımızda denize girebileceğiniz İstanbul’un plajlarını sizler için derledik.

İstanbul’un Şile, Riva ve Kilyos gibi bazı yerlerindekiözel plajlarbeklentilerin oldukça üzerinde bir hizmet sunuyor.�

İşte o plajlar…

İstanbul’da yüzmek için nereye gidilir?

Kilyos Plajı

İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan Kilyos, birçok plaja sahip tatil yerlerinden biri. Kilyos halk plajı, kilometrelerce uzunlukta ve oldukça geniş bir kumsal hattına sahip. Hafta sonu aktiviteleri ve günübirlik tatiller için buradaki plajları tercih edebilirsiniz.

Florya Güneş Plajı

İstanbul’un en eski plajlarından biri olan Güneş Plajı; yaklaşık 1 kilometre uzunluğundadır. Florya Güneş Plajı İstanbul’da yaşayan kişilere şehirden uzaklaşmadan denize girme imkanı sağlar.

Florya Menekşe Plajı

Şehir merkezinde kolayca ulaşılabilen plajların başında gelen Florya Menekşe Plajı’na özellikle hafta sonu ziyaretçiler büyük ilgi görmekte. Berrak deniziyle İstanbul’un en güzel plajları arasında sayılabilir.

Yeşilköy Çiroz Plajı

Yeşilköy Çiroz Plajı, Florya Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Hafta içi ve hafta sonu oldukça kalabalık olan plaj, özellikle yeşil alanlarda vakit geçirmek isteyen yerli halk tarafından tercih edilmektedir.

Şile Plajları

Şile Halk Plajı, halk arasında Ayazma Plajı olarak da bilinir. Doğal sit alanı olan plaj aynı zamanda mavi bayrak sahibidir. Oldukça uzun olan kumsal şeridi yaz aylarında çevre illerden de ziyaretçi almaktadır. Kumlu ve sığ bir denize sahiptir.

Poyrazköy Plajı

Küçük bir balıkçı kasabası olan Boğazköy’de yer alan küçük bir plajdır. Sessizliği ve sakinliği ile bilinen Poyrazköy plajı yerli halk ve çevre illerden vatandaşlar tarafından ziyaret edilmektedir. Plajın bazı kısımları kayalık olduğu gibi bazı kısımları kumluktan oluşmaktadır. Denizi sığdır.

Büyükada Plajları

İstanbul’un en büyük adalarından olan Büyükada, tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alır. Aya Nikola Plajı, Büyükada Halk Plajı olarak bilinir ve adanın en az dalgalı plajıdır. Yüzme bilmeyen ve küçük yaştaki ziyaretçiler için en güvenli plajdır. Halik Koyu Plajı ise sessiz ve sakin bir ortam isteyenler için doğru tercih olacaktır.

Heybeliada Plajları

Heybeliada, adalar içinde en çok yeşil alana sahip olan, mevsim fark etmeden devamlı ziyaretçi alan hem tarihi hem de doğal güzellikler barındıran adadır. Avrupa ve Anadolu yakalarından vapurlar aracılığıyla rahatlıkla ulaşılabilir. Akvaryum Koyu, Çam limanı koyu, Değirmen Burnu Plajı en bilinen plajları arasındadır.

Burgazada Plajları

Çam ormanlarının kokusu eşliğinde denize girme imkanı sunar. Burgazada Halk Plajı, küçük taşlık bir kumsal ve platform üzerine kurulmuştur. Ada merkezinden uzakta olan Kalpazankaya Koyu Plajı, el değmemiş koylardan birisidir. Eşsiz bir gün batımı manzarasına sahiptir.

Rumeli Kavağı

Sarıyer‘in en güzel bölgelerinden�Rumeli Kavağı, İstanbul’un denize girilebilecek yerleri arasında yer alıyor. Rumeli Kavağı, manzarası ve plajları ile olduğu kadar, midyesi ve inciri ile de ünlü bir yer.

Arnavutköy Yeniköy Sahili

400 metre uzunluğunda enfes bir kum plaja sahip olan Arnavutköy, İstanbul’da denize girilecek sakin yerler arasında ön plana çıkıyor. Alternatif olarak yine Arnavutköy sahilinde konumlanan Durusu Karaburun’daki 3 adet plajın da tadını çıkarabilirsiniz. Bu plajlarda da temiz bir kumsal ve berrak bir deniz suyu bulmak mümkün.

Caddebostan Plajı

Caddebostan Plajı, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunuyor. Plaj üzere sarı kumlara sahip. Semtin diğer bir plajı olan “Suadiye Plajı” ile yan yana konumlanıyor. Buradan ayrıca Kalamış’ta bulunan plaj voleybolu tesislerine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sedef Adası

Sedef Adası, diğer adaların aksine oldukça sakin oluyor. Bunda adaya ulaşım olanaklarının kısıtlı olmasının da etkisi var. İstanbul’da denize girilebilecek en sakin yerler arasında olan Sedef Adası, kafa dinlemek isteyenlere tavsiye edilir.