GündemHaber Girişi : 01 Mayıs 2024 16:55

İstiklal Marşı'nı Müzikle Bastırmaya Çalışan Kadın Gözaltına Alındı

İstiklal Marşı'nı Müzikle Bastırmaya Çalışan Kadın Gözaltına Alındı

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir okulda İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada yüksek sesle müzik açarak marşı bastırmaya çalışan bir kadın, Türk ve Kanada vatandaşı olduğu belirlenerek gözaltına alındı.

 

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı, Göynük Mahallesi'nde bulunan bir okulda İstiklal Marşı'nın okunması esnasında yaşanan olayı incelemeye aldı. Bölgede görevli ekipler, bugün sabah saatlerinde Türk ve Kanada vatandaşı olduğu belirlenen A.J.K. adlı kadının, İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada yüksek sesle yabancı müzik açtığını tespit etti.

 

Jandarma ekipleri, durumu Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bildirdi ve talimat üzerine A.J.K. hakkında adli işlem başlatıldı. Kadın, "devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri devam ediyor.

 

Bu olay, İstiklal Marşı'nın milli bir değer olarak kabul edildiği Türkiye'de, marşın okunmasını engellemeye yönelik bir girişimi içermesi açısından dikkat çekici.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.