İYİ ARKADAŞ

İYİ ARKADAŞ

Bir insanın değerini anlamanın en önemli yollarından biri de onun “iyi arkadaş” olarak kimleri seçtiği ile çok yakın alakalıdır.

Çünkü doğru sözlü insanlar yalancıları sevmez ve onlarla asla iyi arkadaş olamazlar. Bunun gibi cömertler cimrilerle, cesurlar korkaklarla, sevgi dolu olanlar hasetçilerle, mertler namertlerle hiçbir zaman iyi arkadaş olamazlar.

Bunun en temel sebebi insanı insan yapan karakteristik özelliklerdir.

İyi arkadaş seçmek, belli başlı özel vasıfları taşımakla mümkündür. Bunların da başında iyi olmak, samimiyet, liyakat, feraset gibi “iyi ahlak” başlığında toplayabileceğimiz güzellikler gelir.
İyi arkadaşları bulabilmek ve onların arkadaşlıklarını kazanabilmekte “iyi” olmanın bir göstergesidir. Aksi bir durumda yani; burnunun dibindeki iyi arkadaşları görememek ise basiretsizlik, bilgisizlik, haset, kibir, cehalet gibi hasletlerin insana yüklediği bir acı faturadır.
Gözünüzü açın
Aklınızı işletin
Vicdanlı olun
Kendinizi aldatmayın
Deve kuşu gibi başınızı kuma gömüp, beni kimse görmüyor zannetmeyin. Kendi oluşturduğumuz zanlar dünyasının şarlatanı ve figüranı olmaya kendinizi mahkûm etmeyin.
Kendi mutluluğumuza engel olmayın.
Milyonlarca kötü arkadaş bir gram mutluluk veremezken, bir iyi arkadaş dünya ve ahiret saadeti adına sizlere çok şey verebilir.
Siz siz olun. O iyi arkadaşınızı pür dikkat arayın ve bulun.
Felaket tellalcılarıyla vakit kaybetmeyin. İnsanlara nefretle bakan vıcık şahsiyetsizlere pirim vermeyin. Akıllı olun. Kardeş olmanın hazzını kendinize ve arkadaşınıza cömertçe sunun.
Bir bakın etrafınıza kim var yanınızda.
Sizi dost olarak gören sizi seven. Sizin mutluluğunuza mutlu olabilen. Acınıza üzülebilen ve iyi kötü her şeyinize ortak olabilen. Sırrınızı verebileceğiniz. Derdinizi açabileceğiniz. Gözyaşınızı utanmadan dökebileceğiniz, hep yanınızda olan, kim var…
Kim var, sizi hep koruyan, savunan, size olan sevgisini ifade eden, kim var.
Eğer bir kim varsa bence ne mutlu size, size imreniyorum ve eğer bir kim yoksa ne acı, yalnızlığınıza yanıyorum.
O kimseyi bul: mutlak olarak her şartta güvenebileceğin, sözünü senet kabul edeceğin, senin hukukuna daima saygılı, gıyabında seni koruyan – kollayan, ilgili, candan, sevgi dolu… Bul işte ya
Hayatta her şartta güvenebileceği bir dostun olması ne güzel bir duygu.

erolyazıcı / ABBEYT ♥️

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.