GündemHaber Girişi : 18 Mart 2023 11:36

İYİ Parti, İstanbul’da “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan’’ çalıştayı düzenleyecek

İYİ Parti, İstanbul’da “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan’’ çalıştayı düzenleyecek

İYİ Parti’den yapılan açıklamaya nazaran, 81 kente yönelik bayanların farklılaşan sıkıntılarını ortaya çıkarmak ve ortaklaşan problemlere tahlil teklifleri geliştirmek için, DÜZGÜN Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in himayelerinde düzenlenen çalıştayların en değerli çıktısını, ulusal siyasete taraf vermek hedefiyle mahallî ve bölgesel seviyede hazırlanacak bayan temalı vilayet ve bölge bildirgeleri oluşturuyor. Çalıştaylarda olumlu ayrımcılık korkusuyla bayanlara yönelik cinsiyet kotası, yüzde 20 olarak erkeklere uygulanıyor.

Çalıştaya İstanbul’un yanı sıra; Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ vilayetlerinden de iştirak sağlanacak. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler, bayan kooperatifleri, oda ve borsa temsilcileri ile toplamda 200’ü aşkın kişinin iştirak sağlayacağı çalıştay, iki başka oturumda gerçekleşecek.

Çalıştayın birinci oturumunda, her kentin temsilcileri yurttaş masalarında bir ortaya gelerek, kendi kentlerinde yaşayan bayanların karşılaştığı sıkıntıları, bu meselelerin kaynağını ve tahlil tekliflerini tartışacak. Tartışmanın akabinde her vilayet için tespit edilen sıkıntılar ve tahlil tekliflerini içeren vilayet bildirgeleri hazırlanacak. Vilayet masalarından birer temsilcinin seçilmesiyle bölge masasında devam edecek olan ikinci oturumda, bayanların bölge genelinde yaşadığı sıkıntılar ve tahlil teklifleri üzerine tartışmalar yürütülecek, ortak görüşler ve teklifler doğrultusunda bayan temalı bölge bildirgeleri hazırlanacak.

Çalıştay, 19 Mart 2023 Pazar günü 10.00-17.00 saatleri ortasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çırpıcı Toplumsal Tesisi’nde (İBB Çırpıcı Sosyal Tesisi – Osmaniye Mah. Çırpıcı Koşuyolu Sok. No.18 Bakırköy Metro – Metrobüs ve Tramvay Zeytinburnu Durağı.) gerçekleşecek.





Hibya Haber Ajansı