GündemHaber Girişi : 03 Nisan 2023 17:18

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Tünelin ucunda hesap verme korkusu var”

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Tünelin ucunda hesap verme korkusu var”

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Şiddetli, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti İstanbul Vilayet Başkanlığı'na yönelik akına değinen Güçlü, “Çok kısa bir müddet sonra iktidara geleceğine inandığımız ÂLÂ Parti'nin İstanbul üzere bir vilayet başkanlığı binası kurşunlanıyor. Bunun karşısında siyaset lisanıyla, siyaset iklimini nefret telaffuzuyla bu noktalara getiren siyasi irade Genel Liderimizden özür beklediğini tabir ediyor. Bu olay aslında yalnızca GÜZEL Parti'ye yapılmış bir taarruz değil. Geçmiş devirlerde buna benzeri olaylarla karşılaşmış büyük milletimizin, yakın gelecekte neyle karşı karşıya olduğunu gösteren çok kıymetli bir ipucu karşımızda duruyor.” dedi.

Silahın ateşlendiği nokta ile vilayet başkanlığı binası önünde 50 metre yüksekliğinde istinat duvarı olduğuna dikkat çeken Güçlü, “Geldiğimiz noktada; çürüyen sistemin, adalet sisteminin, ülkemizdeki asayiş algısının, milletimizi bir ortada tutabilecek güvenlik düzeneğinin ne noktaya geldiğini gösteren çok değerli bir işaret.” halinde konuştu.

Olayın açığa çıkarılması noktasında bir gayret beklediklerini kaydeden Kuvvetli, “Toplumsal bir infial de uyandı fakat kovalamaca ismi altında kelam konusu şahıs mahkemeye çıkarılmadan hür bırakıldı. En azından bu türlü bir infial uyanmışsa, TBMM'de bulunan, iktidarı hedefleyen bir partinin binası sorguya muhtaç bir halde kurşunlanmışsa adalet düzeneği bu şahsı hür bırakmamalı. Sonuna kadar gidilmeli lakin ivedilikle bir soruşturma ve karar.” diye ekledi.

Ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Kuvvetli, TÜRK-İŞ'in yaptığı hesaplamaya nazaran 4 kişilik bir ailenin açlık hududunun 9 bin 591 TL olduğunu söyledi. Güçlü, öbür harcamalarla birlikte yoksulluk sonunun 31 bin 241 TL'ye ulaştığına işaret etti. Açlık hududunun 1 sene evvel 4 bin 928 TL olduğunu hatırlatan Güçlü, artış yüzde 94 düzeyinde artış yaşandığını vurguladı.

“Ülkemizdeki gerçek enflasyon yüzde 70”

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon sayılarına değinen Şiddetli, “Bu bir baz tesiri oyunudur. Son 12 aylık enflasyon artışlarını temel alırsak ülkemizdeki enflasyon yüzde 70.2'dir.” sözlerini kullandı.

“İktidarımızda enflasyonu tek haneye düşüreceğiz”

Fiyat istikrarının sağlanamaması durumunda toplumsal sıkıntılarla karşı karşıya kalınabileceğinin altını çizen Şiddetli, “İYİ Parti olarak bizim değerli bir taahhüdümüz var. Bu Millet İttifakı'nın ortak metninde de yer almaktadır. 14 Mayıs'ta inşallah iktidara geldiğimizde en geç 2 yıl içerisinde enflasyonu tek haneli sayıya indireceğiz. Gelir adaletsizliğini de çözeceğiz.” formunda konuştu.

CHP Genel Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerindeki fotoğrafı da sorulan Şiddetli, “Öncelikle Sayın Kılıçdaroğlu'na şu manada teşekkür etmek istiyorum; insanların, hele ki bu türlü başkanların yaptıkları yanlışlar yahut farkında olmadan ortaya koydukları bu tıp olaylar karşında özeleştiri yapıyor olması, Millet İttifakı'nın yakın gelecekte ülkemize sunacağı anlayışı göstermesi bakımından değerli. Sayın Kılıçdaroğlu kederini ortaya koydu. Keşke bu türlü bir şey olmasaydı diyebileceğimiz bir özetle de milletimizle bunu paylaştı. Lakin buradan bir istismar aracı çıkarılması çabası de milletimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Bu türlü bir istismara da karşıyız.” karşılığını verdi

Hibya Haber Ajansı