GündemHaber Girişi : 08 Mart 2023 11:20

İYİ Parti’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

İYİ Parti’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

“8 Mart’ın, Dünya İşçi Bayanlar Günü olarak bayanlara atfedilmesi; bir hak arayışının, bir uğraşın ve bir acının sembolüdür. Zira dünyanın her yerinde ve tarihin her devrinde; birebir ön yargılar, ön kabuller ve baskılarla sınanan bayanlar, en temel hakları için bile çaba etmek zorunda kalmıştır. Dünyanın birçok coğrafyasında, birbirinden başka öykülerle lakin benzeri acılarla verilen onlarca hak gayretinin her biri aslında tek bir gaye içindir; o da onurlu bir yaşama kavuşmak.

İşte büyük Türk Milleti’nin güçlü bayanları da bu maksadı göğüslemiş ve mukadderatlarına asla razı gelmemişlerdir. Dünyanın hiçbir yerinde eşine benzerine rastlanmayan çabalarla isimlerini tarihe kazımışlardır. Bu mert Türk bayanlarının en büyük bahtı ise bundan tam 100 yıl evvel verdiğimiz kutlu kurtuluş gayretimizin nişanesi olan ulu Cumhuriyetimiz olmuştur.

Ancak ne yazık ki 100 yıl sonra bugün Türk bayanları; mukadderatını değiştiren o kutlu Cumhuriyet kıymetlerinden uzaklaştırıldığı, görmezden gelindiği ve tekrar büyük acılarla sınandığı günlerden geçiyor. Kıyafetiyle, inancıyla, vücuduyla, gülüşüyle, hayatı üzerindeki neredeyse her kararıyla yargılanıyor. Çalışma hayatını, eğitimini ve hatta sıhhatini bile etkileyen derin bir toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle uğraş ediyor.�





Ne yazık ki bu uğraş, en acı günlerimizde bile karşımıza çıkıyor. Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinin akabinde, afet bölgesindeki depremzede bayanların, hijyen materyallerine erişmesi bile istekli vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız haricinde hiç kimsenin aklına gelmiyor. Fakat biz UYGUN Parti olarak; üzerimize düşen büyük sorumluluğun farkındayız.

Bu yüzden de bu manalı ve kıymetli günde, deprem felaketinden etkilenen tüm bayanlar ve çocuklarımız için bir ulusal dayanak davetinde bulunuyoruz.  Zira Türk Milleti olarak; bugüne kadar birlik ve beraberliğimizle üstesinden geldiğimiz her zorluk üzere büyük deprem felaketiyle açılan yaralarımızı da yeniden daima birlikte saracağımıza yürekten inanıyoruz.

Tüm bu gayretlerimizin sonucunda; bayanların gereksinimlerini söylemekten çekinmediği, huzurla nefes aldığı, her alanda güçlendiği ve özgürce yaşadığı yarınları omuz omuza vererek daima birlikte inşa edeceğiz. Kravat takmanın caniliği hafifletmediği, İstanbul Sözleşmesi’nin yaşattığı bir Türkiye’ye kavuşacağız. Ve Cumhuriyetimizin yeni asrını; başarılı, memnun ve sevinç dolu bayanların omuzlarında yükselteceğiz. Tüm bayanların 8 Mart Dünya İşçi Bayanlar Günü kutlu olsun.”

Hibya Haber Ajansı