GündemHaber Girişi : 15 Nisan 2023 21:50

İYİ Parti’den yeni kampanya videosu; ‘’Tek Adam Rejimi Sunar: Demokrasi Masalı’’

İYİ Parti’den yeni kampanya videosu; ‘’Tek Adam Rejimi Sunar: Demokrasi Masalı’’

İYİ Parti’den yapılan açıklamaya nazaran, ahlak, iktisat, deprem, mülteci, terör ve demokrasi teması işlenen bağlantı kampanyası serisinin son görüntüsü, demokrasi bahsiyle; ‘’Demokrasi Masalı” oldu.

Hazırlanan görüntü; 21 yıllık AK Parti iktidarının bilhassa 2018 yılında Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle birlikte daha da uzaklaştığı demokrasi kavramı üzerinden işlendi.

Videoda; tek adam idaresi, demokrasinin ve özgürlüğün tehdit görülmesi, hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının hiçe sayılması, kurumların içinin boşaltılması; yasaklar, baskılar, tutuklamalar bir masal teması üzerinden anlatıldı.

“Tek adam rejimi sunar” yazısıyla açılışı yapılan görüntünün birinci kısmı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Refah Partisi devrinde başlayan demokrasi seyahati ile başladı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o devir söylediği; “Nasıl bir demokrasi?” ve 2 yıl evvel söylediği; “Böyle samimi bir demokrasi bulamazsınız.” telaffuzlarının akabinde demokratik hakları kapsamında yürüyüş, protesto üzere faaliyetleri karşısında gözaltına alınan ve tutuklanan vatandaşların imajlarına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben padişah mıyım? Padişahım.” sözleri yer alan görüntü, Erdoğan’ın sıklıkla kullandığı şahsım telaffuzlarıyla devam etti.

Videonun ikinci kısmı; ‘’Siyasi ihtirasların peşinde bir koltuk sevdası’’ seslendirmesiyle açılışını yaparken; bunun karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2012 yılında Başbakanlığı periyodunda 23 Nisan nedeniyle koltuğunu bir öğrenciye devrettiğinde söylediği; ‘’Kalkmamak üzere oturanlar bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi.’’ sözleri yer aldı.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda birçok spor kulübü taraftarlarının tribünlerden iktidara yönelik istifa davetlerine da yer verildi.

Videonun üçüncü kısmı; ‘’Kendini milletten üstün gören bir şahsın talimatları’’ seslendirmesiyle açılışını yaparken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daima talimat vermesine ve tüm bakanların ülkeyi ilgilendiren en kıymetli hususlarda Cumhurbaşkanı’nın talimatı olmadan harekete geçemeyişine yer verildi.

Videonun dördüncü kısmı; “Demokrasiyi, özgürlüğü, tehdit gören çarpık bir zihniyet” seslendirmesiyle devam ederken; AK Parti iktidarının toplumsal medya üzerinden uyguladığı baskılarla, yasaklarla devam etti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti iktidarına yönelik tenkitler sebebiyle söze çağrılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a, atasözü yazdığı için tutuklanan Alp Emeç’e, sticker tasarımı yaptığı için göz altına alınan Uzman Akkoyun’a da görüntüde yer verildi.

Videonun beşinci kısmı; “Hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığını yok eden bir ucube sistem’’ seslendirmesiyle devam ederken; Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tanınan sınırsız yetkiler sonucunda daima değiştirilen Merkez Bankası Liderlerine, gece yarısı vazifeden alınan bakanlara, bakanların istifa etmek yerine affını isteme taleplerine yer verildi.

Videonun altıncı kısmı; “Kaleme, bilime, fikirlere kelepçe vuran korkak bir rejim” seslendirmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Bu ülkede gazetecilik yaptığı için kimse tutuklanmamıştır.’’ tabirlerinin akabinde tutuklanan gazeteciler; Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Sedef Kabaş’ın imajları yer aldı.

Videonun son kısmına geçerken Bağlantı Başkanlığı ve Bağlantı Lideri Fahrettin Altun da unutulmadı.

Bu kısımda Fahrettin Altun’a ‘’Ülkeni krizden krize mi sürüklüyorsun? Bir dediğin bir dediğini tutmuyor mu? Algı yaratmak için trol ordusuna mı gereksinimin var? Çabucak Fahrettin’i ara’’ seslendirmesiyle yer verildi.

Videonun son kısmında; ‘’Millet iradesine uzanan kapkara bir gölge’’ seslendirmesi karşılığında; 2019 Mahallî Seçimlerinde yapılan usulsüzlüklere, YSK damgası bulunmayan pusulaların geçerli sayılmasına, tekrarlanan İstanbul seçimlerine, Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan savcının AK Partili çıkmasına yer verildi.

Videonun bu kısmı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’Eğer diktatör yakıştırmasını yapıyorlarsa buna ben diyecek bir şey bulamıyorum.’’ sözleriyle sona erdi.

Videonun sonunda ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener’in ve çeşitli demografilerden vatandaşların yer aldığı illüstrasyon çizimlerin yer aldığı görsel ile birlikte Akşener’in; “Tüm bunlar son bulacak ve yepisyeni bir güneş doğacak. Zira 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak!” sözlerine yer verilerek 2023 yılında; Atatürk’ün vizyonu, her daim ileri düsturu, 1923 ruhu ve GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener’in liderliğinde Türkiye’nin tarih yazacağı bildirisi verildi.

Hibya Haber Ajansı