GündemHaber Girişi : 12 Nisan 2023 14:20

İYİ Partili Mısırlıoğlu: “1 aylık elektrik bedeliyle 3 yıl önce fabrika kuruyorduk”

İYİ Partili Mısırlıoğlu: “1 aylık elektrik bedeliyle 3 yıl önce fabrika kuruyorduk”

İYİ Parti Afyonkarahisar Vilayet Lideri Muhammet Mısırlıoğlu ve milletvekili adayları, İscehisar’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. İftar yemeğinde bir ortaya gelen parti üyeleri, yemeğin akabinde seçim istişaresi yaptı. Vilayet Lideri Mısırlıoğlu, programda yaptığı konuşmada ülke gündemini kıymetlendirerek önümüzdeki seçimin ehemmiyetine vurgu yaptı.

İYİ Parti Afyonkarahisar Vilayet Lideri Muhammet Mısırlıoğlu, programda yaptığı konuşmada seçim süreci boyunca ağır bir tempoyla çalışacaklarını söyledi. Mısırlıoğlu, şöyle konuştu:

“Seçimlere giderken çok değerli süreçlerden geçtik. 2 Nisan’da ön seçimimizi yaptık. Ondan evvel aday adaylarımızın ilçe ziyaretleri vardı. Hepiniz tahminen çok fazla rahatsız edildiniz. Bildirilerle, telefonla, ziyaretlerle lakin bunlar sahiden kıymetliydi. Bu mevzuda yapılan bütün çalışmalar teşkilatın en küçük en uyuyan hücresini dahi uyandırdılar. Bir partinin tabanındakiler teşkilat üyeleridir. Bu üyelerin parti içi seçimlerde iştirak oranı partinin önümüzdeki seçimdeki oy oranını gösterir. Artık tahminen size afaki gelecek ancak ön seçime yüzde 65 iştirak var. Yüzde 65 iştirak demek ne demek biliyor musunuz? Partinin yüzde 65’i bu seçimi önemsiyor. Münasebetiyle bu oran, sandığa bize oy verecek yüzde 65 kişiyi getirecek manasına gelir. Yüzde 50’nin altında bir oy almayacağız ben bunu görüyorum. Bunu içtenlikle söylüyorum. Adaylarımızın hiçbirinin eksisi yok.”

Mısırlıoğlu, iktidarın feleği şaşmış bir vaziyette kendilerine çamur attığını fakat asıl kendilerinin HDP ile ittifak yaptığını söyledi. Mısırlıoğlu, “İktidar, feleği şaşmış vaziyette toplumun içine çıkıp yalnızca terörün haricinde izah edeceği bir şey yok. 21 yıl evvel bu PKK’nın siyasi ayağı olan bu partiler mecliste yoklardı. Bunların önüne açıp meclise sokan AK Parti’dir. Bunları cesaretlendirip mecliste Türk Devleti’ne ve Türk Milleti’ne baş tutturan AK Parti’dir lakin geldiğimiz son durum, 21 yıl sonra kendi yönettikleri ülkede nerdeyse Kılıçdaroğlu yönetiyormuş üzere kendi yönettikleri periyoda zamanı sabık yaratarak kendilerini eleştiriyorlar. PKK ile iştiraki, meclisteki durumu biz yaratmışız üzere muhalefet partilerine çamur atıyorlar. Kendilerinin aday listelerini ben inceledim. AK Parti’nin adaylarına bakın, Doğu ve Güneydoğu vilayetlerinde ağabeyi AK Parti’den adaysa kardeşi HDP’den aday. 21 vilayette tespit edilmiş, seçilecek sıralarda hem HDP’den hem AKP’den birebir aileden ya da amca çocuğu yahut tıpkı aşiretin insanları var. Biz resmen terörün karşısında olan bir partiyiz. Devlet ve millet düşmanlarının karşısında olan bir partiyiz.” diye konuştu.

“1 aylık elektrik bedeliyle 3 yıl evvel fabrika kuruyorduk”

Ülke iktisadının gidişatına dikkat çeken Mısırlıoğlu, şöyle devam etti:

“İscehisar, Türkiye’de KDV’si fazla veren ender ilçelerden biridir. Ülkeye, devlete yükü olmayan ilçelerden biridir ancak İscehisar İlçesi’nde şurada bundan 5 sene önce bu gün 1 aylık elektrik faturasına karşılık biz tam teşekküllü fabrika kuruyorduk. Ben de mermerciyim. 1 milyon 800 bin TL’lik fatura gelmiş. Bu paraya bundan 3 – 4 sene evvel fabrika satın alıyorduk, fabrika kuruyorduk. Bu gün 1 aylık elektrik faturası veriyoruz. Asıl anlatılması gereken bu. Personelin aylık sigortaları, stopajları, gelen artırımlar, kullanılan elektriğin, soketlerin maliyetleri, mazotun, nakliyenin maliyeti içinden çıkılmaz bir hal aldı.”

Başkan Mısırlıoğlu’nun akabinde milletvekili adayları da birer konuşma yaparak seçim süreci boyunca sürat kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini söyleyerek ülke menfaati için GÜZEL Parti’nin bu seçimden zaferle çıkması gerektiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı