GündemHaber Girişi : 24 Şubat 2023 15:50

“İyilik Evleri” yola çıkıyor

“İyilik Evleri” yola çıkıyor

İYİ Parti Afyonkarahisar Vilayet Başkanlığı tarafından başlatılan “İyilik Evleri” projesi, bugün hayata geçiyor. 112 ailenin konaklayabileceği süreksiz barınma alanları, Vilayet Lideri Muhammet Mısırlıoğlu’nun öncülüğünde teknik takım ve partililer tarafından Kahramanmaraş’a götürülüyor.

Pazar günü kurulumunun tamamlanması beklenen Güzellik Evleri’nde muhtaçlık duyulacak tüm gereçler de bulunacak.

İYİ Parti Vilayet Lideri Muhammet Mısırlıoğlu, kısa müddette hayata geçirdikleri Yeterlilik Konutları projesi ile ilgili bilgiler vererek 5 tır dolusu yardım materyali ile bölgeye gideceklerini ve Pazar günü konseyimi tamamlamayı planladıklarını söyledi. Lider Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:





“Bu gün burada YETERLİ Parti Afyonkarahisar Vilayet Başkanlığı tarafından 6 şubat tarihinde asrın en büyük felaketini yaşadığımız sarsıntıdan sonra zelzeleden etkilenen 11 vilayetimize Afyonkarahisarlı hemşerilerimizle birlikte bir yardım seferberliği yaptık. Bu yardım seferberliğinin sonucunda vilayetimizden ve vilayetimizin dışındaki eşimiz dostumuz etrafımızdan 17 tır üzere bir birebir yardımı deprem bölgesindeki vilayetlere ulaştırdık. Bunun 11 adedini Afyon merkezden, vilayet uyum merkezimizin önünden sevk ettik. 6 adedini de etrafımızdaki vilayetlerden eşimizin dostumuzun yapmış oldukları tedarikleri organize ederek gönderdik. Bu gün de geçtiğimiz günlerde lansmanını yapmış olduğumuz zelzeleden etkilenen evsiz, yurtsuz, barksız kalan oradaki yurttaşlarımıza “İyilik Evleri” ismi altında projelendirdiğimiz 112 adet Uygunluk Evleri’ni bugün demonte bir halde yüklemelerini yapıyoruz. Bu gün vilayet uyum merkezimizin önünden yüklediğimiz bu tıra battaniye, yastık üzere alt teferruat materyallerinin bulunduğu bilumum Yeterlilik Evleri’nin 5 tırdan oluşan materyallerinin 1 tırının yüklemesini yapıyoruz. Bu 1 tırımız buradan yükleniyor. Bizim bir tırımız İzmir’den çıkıyor, bir tırımız Uşak’tan çıkıyor. İki tane tırımız da Bolvadin ilçemizden çıkmasıyla birlikte elektrik malzemeleriyle bir arada 5 tırlık bir tertibi bu gün akşam saatleri prestiji ile yola çıkarmış olacağız.”

Kendisinin de Uygunluk Konutları sevkiyatı ve kurulumuna eşlik edeceğini belirten Mısırlıoğlu, şöyle konuştu:

“Yarın sabahtan itibaren Maraş’a vardığımızda tüm ekiplerimizle birlikte 112 tane evin kurulumunu Pazar günü akşam saatine kadar bitirmiş olacağız Allah’ın izniyle. Pazar günü akşam saatlerinde 112 aileyi bu iyilik evlerimize yerleştirmiş olacağız.”

Hibya Haber Ajansı