GündemHaber Girişi : 17 Nisan 2023 19:24

İzBBŞT inisiyatif grubu depremzede çocuklarla bir araya geliyor

İzBBŞT inisiyatif grubu depremzede çocuklarla bir araya geliyor

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinden sonra, sanatın güzelleştirici gücünü afetzedelerle buluşturmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları’nın (İzBBŞT) kurduğu inisiyatif kümesi İzmir’de çocuklarla buluşuyor. İstekli Kent Tiyatroları oyuncuları ile çalışanlarının yer aldığı teşebbüs, afetzede çocuklara ulaşarak tiyatro yoluyla travma sonrası düzgünleşme süreçlerine dayanak olmayı amaçlıyor. Grup, gelecekte ortaya çıkabilecek her türlü afet durumundan sonra alana çıkmaya hazır olacak.

İnisiyatif üyeleri, çocuklarla gerçek bağlantı kurmak ismine İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sıhhati ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nün de takviyesiyle “Çocuğun Bedensel Kelam Hakkı-Afetlerde Ruhsal İlkyardım-Afetlerde Çocuklarla İletişim” alanlarında uzman psikolog ve sosyologlardan eğitim alıyor. Eğitimler kapsamında elde edilen datalarla yol haritası çıkaran İzBBŞT takımı, depremzede çocukların psikolojisine uygun yeni oyunlar yazdı, etkinlikler ve drama kompozisyonları belirledi.

Çocuklarla ve ailelerle bir arada…
Mart ayının başından bu yana süren eğitimlerini ve hazırlıklarını tamamlayan İzBBŞT çalışanları, depremzede çocuklarla bir ortaya gelmeye başladı. Birinci olarak Foça Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş Buca Toplumsal Tesisleri’nde aileleriyle konaklayan çocuklarla bir ortaya gelen küme, etkinliklerini de Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın Örnekköy yerleşkesinde sürdürdü. İnisiyatif üyelerinin projeye özel olarak yazdığı “Kendini Arayan Zürafa” isimli müzikli masal anlatısı çocuklar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Anlatının akabinde inisiyatif üyelerinin hazırladığı, masal anlatısındaki kahramanları tasvir eden oyuncaklarla yaratıcı drama aktifliği düzenleniyor. İnisiyatif, çalışmalarını kentte yer alan öbür konaklama alanlarını ziyaret ederek sürdürecek.

Hibya Haber Ajansı