GündemHaber Girişi : 16 Nisan 2023 13:50

İzmir Büyükşehir, beslenme çantası desteğine devam ediyor

İzmir Büyükşehir, beslenme çantası desteğine devam ediyor

Bugüne kadar 23 bin 67 haneye 29 bin beslenme çantası dayanağı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuru yemiş ve taze meyveden oluşan orta öğün niteliğindeki besin dayanağıyla dar gelirli ailelere nefes oluyor. Fizyolojik ve bilişsel gelişimleri için destek besin gereksinimi olan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin beslenme çantası paketlerinin içerisinde 20 gram kavrulmuş fındık, 50 gram kuru üzüm, mandalina, portakal ve elma bulunuyor.

Aylık 800 lira ailelerin ceplerine kalıyor

Bir öğrencinin günlük beslenme çantası maliyetinin 40 lira olduğunu tabir eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Sürekli artan besin fiyatlarından en çok etkilenen dar gelirli, muhtaçlık sahibi ailelerin çocuklarının beslenme sorunu yaşamaması için elimizden gelen takviyesi vermeye devam ediyoruz. Beslenme Çantası Takviyesi ile ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan çocuklarımız hem sağlıklı besine ulaşabiliyor hem de aylık ortalama 800 lira üzere bir sayı ailelerin ceplerine kalıyor” formunda konuştu.





Gebe beslenme paketi de dağıtılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi hamilelik periyodundan başlayarak anne ve 0-3 yaş devrindeki çocukların gelişimine dayanak sağlayan “İzmir95” projesini de büyütüyor. Mesken ziyaretleriyle başlatılan proje, kentin 30 ilçesinde atölye çalışmaları ve ebeveyn rehberliği programıyla sürüyor. Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü İzmir95 projesiyle anne adaylarına “Gebe Beslenme Paketi” de dağıtılıyor. “İyi bir başlangıç her çocuğun hakkı” sloganıyla yola çıkan proje kapsamında İzmir95 Erken Çocukluk Birimi’nin ulaştığı ve bu hizmetten yararlanmak isteyen annelerin meskenine gebeliklerinin 7’inci ayından başlayarak 9’uncu ayın sonuna kadar 5 ay boyunca sağlıklı besin paketi dağıtılıyor.

Üniversitelilere çorba ve akşam yemeği dayanağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bebeklikten üniversite çağına kadar toplumsal yardımları kentlilerle ulaştırıyor. Büyükşehir birebir vakitte 2019’dan itibaren özel öğrencilerin eğitim gördüğü kamuya ilişkin 29 özel eğitim okuluna nizamlı olarak öğlen yemeği dayanağı sağlıyor. Bu okullara her gün ortalama 2 bin 500 kişilik öğlen yemeği dağıtılıyor. Üniversite öğrencilerine takviye olmak için de 6 noktada çorba durakları var. Bu duraklarda toplam 343 bin 930 kişilik çorba dağıtıldı. Ayrıyeten 6 noktada da öğrencilere akşam yemeği sunuluyor. Ege Üniversitesi Yerleşkesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesi, İ.Y.T.E Üniversitesi Yerleşkesi, Katip Çelebi Üniversitesi Yerleşkesi, Demokrasi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi’nde toplam 571 bin 200 kişilik akşam yemeği dağıtıldı.

Hibya Haber Ajansı