GündemHaber Girişi : 08 Mart 2023 17:20

İzmir ile Frankfurt arasındaki ilişkiler güçleniyor

İzmir ile Frankfurt arasındaki ilişkiler güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, kente gelen Almanya’nın Frankfurt Belediye Lideri Dr. Eskandari Grünberg’i ağırladı. Ziyarette Frankfurt Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortasında kültürel, toplumsal ve ticari-ekonomik iş birliği imkanlarının gelişmesi emeliyle “İyi Niyet Beyanı” imzalandı.

İyi Niyet Beyanı’nın şehirlerarası alakalarda çok yararlı olacağına değinen Lider Vekili Özuslu, “Biz belediyeler olarak aramızdaki ilişkiyi güçlendirebilir ve geliştirebiliriz. Kültür, sanat, müzik, spor üzerinde aramızdaki bağı kuvvetlendirebiliriz. Biz bu işbirliğine hazırız” biçiminde konuştu.

Çok kıymetli bir vazife için İzmir’de olduklarını lisana getiren Frankfurt Belediye Lideri Dr. Grünberg, “İzmir bir Avrupa kenti. İzmir çok eksiksiz bir kent. Fikirleri hoş bir kent. Önümüzdeki yılların Türkiye açısından daha uygun olacağını biliyoruz. İmzaladığımız ‘İyi Niyet Beyanı’ çok değerli. Bu beyan işbirliklerimizin geliştirilmesi ve dostluğumuzun katlanarak artmasını sağlayacak. Bugün burada olmaktan ve sizin dostluğunuzu görmekten onur duyuyorum. Frankfurt’ta Türk kökenli 50 bine yakın vatandaşımız var. Almanya’daki Türkiye imajının değişmesi bu yaptığımız mutabakatlarla sağlanacak. Dostlukların geliştirilmesi açısından ekonomik mutabakatlar, kültürel faaliyetler, eğitim, etraf ve yardım hususları son derece önemli” diye konuştu.





Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Frankfurt Parlamento Lideri Hilime Aslaner, Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) İdare Konseyi Lideri Dr. Ahmet Güler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Ruhi Su Can Al, DİDER Frankfurt Ofis Lideri Arif Arslaner, Frankfurt ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.

Hibya Haber Ajansı