GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 00:04

İzmir95 projesi İstanbul’da da uygulanacak

İzmir95 projesi İstanbul’da da uygulanacak

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çelik’in imzaladığı Düzgün Niyet ve İşbirliği Dokümanı için düzenlenen merasim İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Toplumsal Projeler Dairesi Yerleşkesi’nde yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in mesken sahipliğindeki programa Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediye Lideri Cemil Tugay, Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, ilçe belediye liderlerinin eşleri, CHP İzmir Vilayet Örgütü’nün bayan yöneticileri, milletvekili adayları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, meslek odalarının, birlik ve kooperatiflerin liderleri katıldı.

“Tunç Lider ve eşine teşekkür ediyorum”

Yerleşkedeki çocukların oyunları ve şovlarıyla başlayan imza merasiminde konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızın yüzü gülüyor bugün. İstiyoruz ki her vakit gülsün. Tunç Başkan’a ve eşine de teşekkür ediyorum. Birçok belediyemiz bu formda çalışmalar başlattı ve devam ediyor. Maksadımız kâfi besine ulaşamayan çocuklara ulaşmak, kâfi takviyesi vermek. Ancak biz bunun muhakkak çoğalmasını istemiyoruz. Emelimiz herkesin tıpkı duruma gelmesi, herkesin sağlıklı besine erişmesi.” tabirlerini kullandı.





“Selvi Hanım’ın hamiliği için minnettarım”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, projeye Selvi Kılıçdaroğlu’nun öncülük yaptığını belirterek, “Süt Kuzusu ismiyle 113 bin çocuğumuza ayda 8 litre süt ulaştırıyoruz. Yaklaşık 30 bin civarında öğrencimizin beslenme çantalarına kuru üzümden fındığa beslenme bedeli yüksek hem de doymalarını sağlayacak materyal koyuyoruz. Selvi Hanım’ın hamiliği iki kıymetli sonuç doğuruyor. Birincisi proje uygulayıcısı olan bizlerin hamasetini ve bu hususa verdiği önceliği büyütüyor. İkincisi de projenin yaygınlaşması için değerli bir lokomotif vazifesi görüyor. Kendisine minnettarım. Projeyi tüm Türkiye’ye güçlü bir halde yayacağız” diye konuştu.

“İzmir’den öğreneceklerimizi Beylikdüzü’nde uygulayacağız”

Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çelik ise “Çocuklarımıza yetemiyoruz diyen annelerin feryadını duyduk. Öğrencilerin beslenme çantalarına koyacakları hiçbir şey yoktu. Bugün burada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir95 projesiyle entegrasyonla bizim de İzmir’den öğreneceklerimizle inşallah 15 Mayıs’tan sonra genel liderimizin da söylediği üzere hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği tertibi kuracağız. Hiçbir çocuğun mukadderatı yoksulluk olamaz. Tunç Başkan’ımızın burada uyguladığı proje süper. Kesinlikle öğrenip Beylikdüzü’nde uygulayacağımız projelerden olacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (BÜPAM) Bebek95 Erken Çocukluk Ünitesi ile yürüttüğü İzmir95 projesiyle hamilelik ve doğum sonrasında anneye ve çocuğa takviye veriliyor. Pilot bölgeler Konak, Menemen, Tire ve Menderes’te başlatılan projeyle bu yıl binin üzerinde konut ziyareti yapıldı. Süpervizör, konut ziyaretçisi, ruhsal danışman ve psikoloğun misyon aldığı proje kentin 30 ilçesinde yaygınlaştırılıyor.

İzmir95 projesiyle anne adaylarına “Gebe Beslenme Paketi” de dağıtılıyor. “İyi bir başlangıç her çocuğun hakkı” sloganıyla yola çıkan proje kapsamında bu hizmetten yararlanmak isteyen annelerin meskenine gebeliklerinin 4’üncü ayından başlayarak 9’uncu ayın sonuna kadar 5 ay boyunca sağlıklı besin paketi dağıtılıyor.

Masal Konutu sayısı 17’ye çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi 0-3 ay ortası bebeği olan ailelerin gereksinimlerine katkı sağlamak emeliyle “Hoş geldin Bebek Seti” dağıtmayı da sürdürüyor. Bu yıl yaklaşık 10 bin aileye bu seti ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, projeyi İzmir’in 30 ilçesinde eşzamanlı yürütüyor. 36-53 ay aralığındaki çocukların gelişimsel özellikleri bütünsel bir halde göz önüne alınarak Masal Konutları projesi de hayata geçirildi. İzmir’de Masal Konutu sayısı 17’ye çıktı.

Hibya Haber Ajansı