GündemHaber Girişi : 16 Mart 2023 11:06

İzmir’de kokain operasyonu

İzmir’de kokain operasyonu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, İzmir Gümrük Koruma Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü takımlarınca Aliağa liman alanında yürütülen rutin denetimlerde, riskli rotalardan gelen gemiler su altı ve gemi arama takımları vasıtasıyla denetim edilmekte, uyuşturucu kaçakçılarının gemilerde uyuşturucu gizleyebileceği tüm alanlar gemi arama takımları tarafından rutin olarak denetim ediliyor.

Bu kapsamda yürütülen denetimlerde limana demirleyen yabancı bayraklı bir gemi Gümrük Koruma takımlarınca yakından takibe alındı. Gerçekleştirilen çalışmalarda geminin suyun altında kalan kısmına (karina) siyah bir çanta yerleştirildiği tespit edilirken, dalış takımları devreye girerek çantayı bulunduğu yerden karaya çıkarıldı.  Öbür taraftan karada koordineli formda bekleyen takımlarca çantaya müdahale edilerek arama gerçekleştirildi. Su geçirmez özellikli çantada, deniz suyundan etkilenmesin diye hayli sıkı biçimde sarılmış ve içerisinde uyuşturucu husus olduğunu düşünülen 17 paket tespit edildi.

Paketlerden alınan numune üzerinde yapılan tahlil ve ölçümler sonucunda ele geçirilen unsurun kokain olduğu belirlenerek toplamda 22 kilo 600 gram kokain ele geçirildi. Yakalanan uyuşturucu üzerine kelam konusu gemide Gümrük Koruma Gemi Arama Takımları tarafından ayrıyeten ayrıntılı bir arama gerçekleştirilerek gemi içeriden ve su altından olmak üzere tüm boyutlarıyla denetime tabi tutuldu.

 Olayla ilgili soruşturmaya Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.

Hibya Haber Ajansı