GündemHaber Girişi : 07 Mart 2023 11:20

Kadıköy Belediyesi çalışanlarından depremzede kadınlara dayanışma mesajı

Kadıköy Belediyesi çalışanlarından depremzede kadınlara dayanışma mesajı

Kadıköy Belediyesi’nin bayan çalışanları, 8 Mart Dünya Bayanlar günü kapsamında hazırladıkları bir sinemayla deprem bölgesindeki bayanlara dayanışma iletisi iletti. Sinema “Hiçbirimiz iyi değiliz.” kelamlarıyla başlıyor, “Biz İstanbul’dayız ama ruhlarımız orada, enkazdayız hepimiz. Artık iyi olma zamanı, birlikte iyi olma zamanı.” kelamlarıyla devam ediyor ve yanınızdayız bildirisi veriyor.

Filmde belediyenin 16 bayan çalışanı rol aldı. Ortalarında afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılanlar, lider yardımcısı, müdürler, mühendisler, sıhhat çalışanları, muhabirler, zabıtalar ve personellerin olduğu bayan çalışanlar şu kelamları okuyarak deprem bölgesindeki bayanlara birlikte güzel olacağız bildirisi verdi: “Hiçbirimiz yeterli değiliz. Biz İstanbul’dayız lakin Ruhlarımız Adana’da, Turgut Özal Bulvarı’nda, Adıyaman’da Mecburiyet Caddesi’nde, Malatya’da Bent Başı’nda, Kahramanmaraş’ta 12 Şubat’ta, Osmaniye’de Rahime Hatun’da, Kilis’te Yavuz Sultan Selim’de, Diyarbakır’da Bağlar’da, Gaziantep’te Şehit Kamil’de, Hatay’da Asi’nin kıyılarında, Şanlıurfa’da Bahçelievler’de, Enkazdayız hepimiz. Fakat saklanmış kelebekler üzereyiz. Bir gün gelip saklandığımız kollardan havalanıp sevdiklerimizin ruhuna dokunacağız bütün renklerimizle. Artık düzgün olma vakti. Birlikte düzgün olma vakti. Biz artık, sizin için güzeliz. Bağışlamanın, yardımın değil, bir gün hepimize lazım olacak uygunluğun peşindeyiz.”

Depremzede bayanlarla dayanışma kampanyası

Belediye ayrıyeten afetzede bayanlar için, “Kadınlarla Dayanışma İçerisindeyiz” başlıklı bir kampanya başlattı. “Afetler herkes için zordur, kadınlar için çok daha zor” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında bayanlara yönelik bir muhtaçlık listesi belediyenin toplumsal medya hesaplarından paylaşıldı ve listedeki eserlerin depremzedelere iletilmek üzere Kadıköy Belediyesi ana binasındaki garaja teslim edilmesi istendi. Listede şu eserler yer alıyor: Alt – üst çamaşır, şampuan, sıvı sabun, ped, günlük ped, el kremi, dudak esirgeyici, kolonya, diş fırçası, diş macunu, ıslak mendil, tarak, roll on stick (koltuk altı),cımbız, tırnak makası, törpü, ağda bandı, jilet. Materyaller Kadıköy Belediyesi ana bina garajına teslim edilebilir.





Hibya Haber Ajansı