SporHaber Girişi : 27 Mart 2023 00:34

Kadın Milli Takımı, Kar Voleybolu Avrupa Turu Wagrain Etabı’nda şampiyon

Kadın Milli Takımı, Kar Voleybolu Avrupa Turu Wagrain Etabı’nda şampiyon

Türkiye Voleybol Federasyonundan (TVF) yapılan açıklamaya nazaran, Tertipte 1 no’lu seri başı olarak uğraş eden Simge Yalçın-Merve Çelebi-Seray Gürle-Esra Betül Çetin dörtlüsünden oluşan Bayan Kar Voleybolu Ulusal Grubu, A Grubu’ndaki birinci maçında Avusturya 2 grubuna 2-1 mağlup oldu. Ulusallar, kümedeki ikinci maçında Polonya kadrosunu 2-0 mağlup ederek ismini çeyrek finale yazdırdı.

Milliler, çeyrek finalde Çekya 3 grubunu set vermeden 2-0’lık sonuçla geçerek, yarı finalde Polonya ekibini bir defa daha 2-0 mağlup etti ve finale yükseldi.

Finalde Romanya grubunu üç set sonunda 2-1 mağlup etmeyi başaran Ulusallar, 2023 CEV Kar Voleybolu Avrupa Çeşidi Wagrain Etabı’nı altın madalya ile tamamladı.

CEV Kar Voleybolu Avrupa Tipi Wagrain Etabı’nda Türkiye’yi kadınlarda temsil eden Su Şimdin-Ceylin Sayar-Sahra Yücetürk-Merve Aykın dörtlüsünden oluşan Milli Takım ise ön eleme turunda Çekya 3 takımına 2-0 mağlup olarak ana tabloya kalma şansını yitirdi ve turnuvaya veda etti.





Erkeklerde Türkiye’yi temsil eden Batuhan Kuru-Sacit Kurt-Ahmet Can Tıp üçlüsünden oluşan Ulusal Takım ise A Grubu’nda oynadığı müsabakalarda Ukrayna’ya 2-1, Avusturya’ya 2-0 mağlup olarak turnuvadan ayrıldı.

Hibya Haber Ajansı