KADIN OLABİLMEK

Kadın kimlik olarak ne kadar naif, narin gözükse de kendini bulmuş olan bu kadınların güçleri çoğu zaman toplumda bazı kişileri her zaman korkutup tedirgin etmiştir.

Karşı cinsten çok farklıdır kadın her konuya detaylı, kapsamlı bakar bir noktadan değil inceler değerlendirir uygular. biyolojik olarak da farklıdır ,fiziksel olarak da bakmak için değil görmek için bakar.

Kendini yetiştirmiş kendini bulmuş kadınlarda bu özellikler fazladır yoksa kabullenişe geçmiş nice kadınlarımız da var malesef bu hayatta.

Bu yüzden kadınlar arasında uyumsuzluk , kıskançlıklar oluşur kendi yapamadıklarını başkasının yaptıklarını görünce içsel çatışmaya girip yok etme çabasına girerler bu tip kadınlar.

Bu bir özgüven eksikliğinden oluşur. kendilerinde sadece olan objesel kadınsal işlevleri ile akarte etmeye çalışırlar güçlü kadınları bu tip kadınlar malesef bilinçsiz arkası boş olan bir uğraşıdır yaptıkları .

Diğer tarafta ise kendini bilen öz benliğini koruyan tevazu göstermeyen kadınlar ise bunları pek takmazlar yollarına devam ederler.

Ayrıştırmak, öteleştirmek değildir yaptıkları sadece kendine paralel aynı frekansta olan kişileri seçer güçlü kadınlar boş kişiliklerle işleri olmaz çünkü. Örnek olmaya çalışırlar görebilenler için zorlayıcı değil, öğreticidir onlar. Yalnız kalmaktan hiçbir zaman korkmazlar güçlü kadınlar boş beyinlerle uğraşmaktansa seçicilikleri önde gelir.

Meydan okuyucu ifadeleri vardır korkutur tutumları istemeden bazı insanları onlar kurallara değil kuralların onlara uyumasını bekler sabırlı kadınlardır onlar.

Çaba ve emek vermişlerdir kendilerine uzun zamandır ödün vermeden ispat etmişlerdir kendilerine bu tür kadınlar.

Hem kadın olma kimliklerini koruma, hem hayatta kalış kimliklerine sahip olma sebeplerini koruması gerektiğinin bilincinde olan kadınlardır onlar.

Aslında olması gereken de budur yoksa dışarıda o kadar kadın benzeri, kadınlığını unutmuş ,vazgeçmiş, tükenmiş.acizliği, şiddeti, aşağılanmaya, öteleşmeye uygun modeller var ki! İçlerinden sıyrılıp kendini bulmuş tüm kadınlara selam olsun….

Sevgiler bu bayrağı taşıyan herkese…

Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.