KADINLAR HER YERDE

İran,futbol maçına giden genç bir kadın taraftarın baskılar üzerine stadın önünde kendini yakmasından sonra, FİFA’nın,İran’ı futbol organizasyonlarına almama tehdidine dayanamadı,kadın taraftarların stadyumda maç seyretmesine izin verdi..

Bu karar,onüçüncü yüzyıla girmeye hazırlanan İran’da büyük bir adım olarak değerlendirildi..

3500 kadın taraftarın da olduğu maçta,İran,Kamboçya’yı 14-0 yendi..

Ancak,maçın yirmibeşinci dakikasında,sahadaki erkek futbolcuların serbest vuruş,korner,penaltı ve taç atışlarından tahrik olan otuzbeş kadın taraftar sahaya girerek futbolculara saldırdı,onları çimlere yatırıp öptü,kokladı,ısırdı,çimdikledi..

Tribünlerdeki erkek taraftarlar da maçın durmasından yararlanıp maç başlayana kadar vakit geçsin diye kadın taraftarlara tecavüz etti..

Bir ara,kadınları stadlara aldıkları için tüm İran’da,İran’lıların başına taş yağdı..

Böylece İran’ın kadınlara maça gitmelerini yasaklamakta ne kadar haklı olduğu kanıtlanmış oldu…

Tabii ki de öyle olmadı.

İran’lı kadın taraftarlar tribünlere renk getirdiler,özgürlük getirdiler,coşku getirdiler,o coşkuyla İran Milli takımı da Kamboçyayı 14-0 yendi..

Maç sıfır-sıfır devam ederken,kadın taraftarlar İran Milli takımının santraforuna “Sen ne biçim santraforsun!.Elalemin santraforları maç başlar başlamaz gol atıyorlar,kırk dakka oldu sen hala bir gol atamadın!.” diye bağırdı.Bu lafı santraforluk gururuna yediremeyen santrafor da,beş dakikada üç gol atıp maçı çözdü,sonra gerisi geldi.

Bu açıdan kadın taraftar takımın galibiyeti için her türlü faydalı.

Unutulmamalı ki, “Her başarılı takımın arkasında onu destekleyen kadın taraftarlar vardır…”

Kadınları artık engelleyemezsiniz..

Kadınlar artık her yerdeler..

Devlet dairelerinde,özel şirketlerde,iş hayatında,sokakta,pastanede,postanede,heryerdeler..Sabah kalktım baktım banyoda iki tane kadın..İki tane de mutfakta var.Artık her yerdeler.Bu saatten sonra kadınların önleyişini yükselemezsiniz..

(Kadınların yükselişini önleyemezsiniz olacak)

Kadınlar bizim herşeyimiz.Kadınlar eş,sevgili,anne,abla,teyze,hala,yenge..
Onlar bizim olmazsa olmazlarımız..
Siz hiç erkek yenge,erkek teyze,erkek hala gördünüz mü?.Göremezsiniz,çünkü bütün o görevleri kadınlar üstlenir…

Erkeklere bakışları değişti.Artık önüne gelene aşık olmuyorlar.Aşka bakışları değişti.Daha seçiciler.Örneğin geçenlerde,eskiden “Çocuk gelin” dizisinde oynayan,şimdi 32 yaşında olan bir dizi oyuncusu,aşık olmak için Amerikada 80 yaşında zengin bir Amerikalı adamı seçti,evlendi.. “Birbirimize görür görmez aşık olduk” dediler.Adama inandılar da,kadına inanan olmadı..
30 yaşında bir kadının,80 yaşındaki bir erkeğe aşık olması pek inandırıcı olmayabilir.Ama eğer 40’ar 40’ar iki seferde aşık olmuşsa,pekala mümkün…

Kadın önemlidir.Kadın değerlidir.Kadın sanat eseridir.Tanrı önce kadını yarattı,artan malzemeyle de,eserini korusun diye erkeği yarattı.”Benim en güzel eserim kadındır.Onun saçının bir tek teline zarar veren,karşısında beni bulur” dedi mi,demedi mi bilmiyorum ama zarar verenin öte tarafa gittiğinde hemen girişte onu karşısında bulacağına eminim…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.