KADRO İÇİ KİMYA OTURMAYA BAŞLADI

          Trendyol Süper Lig’in 3.haftasında Şampiyonluğun en önde adaylarından olan Fenerbahçe, Rizeye konuk oldu. Karşılaşma ya hataları ile damga vuran Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, Kanaryaya üç puanı hediye etmiş oldu. Fred’in yoksunluğunun ne kadar önemli olduğu görüldü. Takım içerisindeki genç oyuncuların kendilerine olan güveni artmış durumda. Bunun sonucunda ise etkili bir futbol ortaya çıkıyor

          Karşılaşma özelinde bu hafta Şampiyonluk adaylarından sadece Fenerbahçe lig maçını oynadı. Avrupa da boy gösterecek diğer takımlarımız ise bu haftayı bay geçecek. Fenerbahçe ise Avrupa Ligine doğrudan katılım bileti aldığı için bu hafta oynamak zorunda kaldı. Maç özelinde Fenerbahçe’nin Mourinho ile oyununu bir hayli güçlendirdiğini gördüm. Kanatlar üzerinden ceza sahası çevresini abluka altına alarak gol hedefleyen bir takım görüntüsünde adeta… Nitekim maçın ilk golü’de Sağ kanattan olgunlaştırılarak ceza dışı sağ çapraza doğru topun getirilmesi ile oldu. Topu alan Fred golü atarak takımını 0-1 öne geçirdi. Fred’in büyük bir sakatlık sonrası golü bulması da en güzel anlardan bir tanesi denebilir. Golü kalesinde gören kaleci Gökhan için ise bugün derin hatalar yaptı diyebilirim. Özellikle yenen ilk golde kapattığı köşeden topu içeri alması… 2.Golde ise gene kapattığı köşeden golü ağlarında görmesi hem teknik ekip hem de taraftardan büyük tepkiler görmesine yol açtı. Hakem özelinde ise Fenerbahçe’nin ilk yarıda hakkı olan net iki penaltısı görmezlikten gelindiğini söylemeliyim. Nitekim 2. Gol de ikinci yarının 52. Dakikasında geldi. Sahneye bir kez daha Fred çıkarak durumu 0-3 yaptı. Goller yağmur gibi Rize filelerine yağarak durum 0-5’geldi. Kanaryanın zaferi içerisinde Fred’in ne kadar önemli ve elzem bir oyuncu olduğu böylelikle kesinleşmiş oldu. İsmail’in artık vazgeçilmez bir oyuncu olduğu belli oldu. Sağ bek Mert Müldür’ün kendisini kanıtlamak için özverili olduğu görüldü. Artık takımlarımız genç ve gelecek vadeden Türk oyuncularımıza şans verdikçe hem oyun hem de transfer politikalarında daha esnek hareket eder bir duruma geldi. Örneğin Ferdi’nin Premier lige gittiği gibi Fenerbahçe’ye çok yüksek bir bonservis kazandırması gibi… Beşiktaş ve Trabzonspor da genç ve tecrübeli ayakları kadrolarında bulundurmaya başladılar. Galatasaray ise hala yüksek bonservis ve gelecekte şuan ki transfer ücretlerini karşılayabilecekleri belli olmayan oyuncuları transfer etti. Bu çok büyük bir hata… Fatih Terim döneminde sadece 1 Milyon Euro karşılığında takıma katılan Boey geçen sezon Galatasaray’a bonuslar ile birlikte 35 Milyon Euro kazandırdı. Doğru Transfer politikası böyle olur. Nitekim Galatasaray’ın kendi öz kaynaklarındaki genç topçularından en az 6 tanesi düzenli bir şekilde A takımda oynatılsa hepsini en az 50 Milyona satabilir. 

         Sonuç olarak Fenerbahçe istediği puanı ve arzuladığı liderlik koltuğunu almış oldu. Takım içerisindeki genç oyuncuların ve tecrübeli ayakların birbirleri ile olan kimyalarının uyuştuğu söz konusu. Bu hafta oynanacak olan Avrupa maçlarında temsilcilerimize başarılar diliyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                               Erdem KAVLAK 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.