GündemHaber Girişi : 25 Mart 2023 18:50

Kağıthane Belediyesi, iftar programında depremzedeleri ağırladı

Kağıthane Belediyesi, iftar programında depremzedeleri ağırladı

Belediyeye ilişkin Merkez Mahallesi Kültür Merkezi’ndeki iftar programına bine yakın vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dualar edildi, akabinde ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. İftar programında çocuklar da unutulmadı. Çocukların ramazanı hoş hatırlamaları ve moral için sahne aktiflikleri düzenlendi. Depremzede vatandaşlar iftar programı hasebiyle birlik beraberlik ruhunun yaşatılmasından duydukları memnuniyeti lisana getirdi.

Kağıthane Belediye Lideri Mevlüt Öztekin de orucunu depremzede vatandaşlarla birlikte açtı. İftar sofralarını tek tek gezen Lider Öztekin her bir aileyle birebir görüşerek talep ve tekliflerini kıymetlendirdi.





Başkan Öztekin; ”Türkiye olarak bu afeti de milletçe aşacağımıza inanıyorum. Yardımsever hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi daim etsin. Sırf Türkiye tarihinin değil, dünya çapındaki en büyük afetlerden birini yaşıyoruz. Yaşanan deprem felaketi sonrası devlet ve millet el ele omuz omuza vererek; depremzede vatandaşlarımızın yardımına koştuk.” dedi.

Kağıthane Belediyesi olarak düzenledikleri yardım seferberliğinde 100 tıra varan acil muhtaçlıkları bölgeye ulaştırdıklarını söz eden Lider Öztekin, şunları kaydetti:

Şu an acil gereksinimlerin başında gelen konteyner ve ekmek fırınlarımızı afetzede vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bölgenin tekrar imarı için var gücümüzle alandayız. Bölgenin salgın hastalıklardan korunması için paklık çalışmalarını üstlendik. Kağıthane Belediyesi, çalışanları ve meclis üyeleri olarak; ‘Türkiye Tek Yürek’ yardım programına depremzedeler için 10 milyon TL takviyede bulunduk.”

Hibya Haber Ajansı