KALECİLER MAÇ’IN SKOR’UNU BELİRLEDİ

   Trendyol Süper Lig’in 31. Haftasının kapanış maçında Samsunspor evinde Pendiksporu konuk etti. Karşılaşma da iki ekipte birer puana razı kaldı. Bu maç iki takım içinde çok fazla önem teşkil etmekteydi. İki takımın kalecileri ise maça adeta damga vurdu.

   Maçın başlama düdüğü ile ev sahibi orta alan beşlisi ile deplasman ekibine toğun presler uyguladı. Preslerinin ilk meyvesinden yararlanan ev sahibi orta alanda kaptıkları topu nefis bir ara pası ile forvetine aktardı. Gelişen atakta ev sahibi 7. Dakikada öne geçti. Yan hakemin ofsayt kararı sonrasında gol geçersiz kılındı. Yarı otomatik ofsayt sistemi ile de pozisyonun ofsayt olduğu onaylandı. Dakikalar 15’i gösterdiğinde ev sahibi takım orta alandan olgunlaştırdığı atak sonrasında gole çok yaklaştı. Halil’in muazzam plasesine kaleci Okan geçit vermedi. İkinci yarı düdüğü ile ataklarını kanatlardan yoğunlaştıran ev sahibi ekip kornerden gole yaklaştı ama kaleci Erdem gole izin vermedi. 51. Dakika da akıl dolu bir pas ile ceza sahasının içerisinde top ile buluşan Umut, kaleci Okan bu pozisyonda da geçit vermedi. Bu pozisyondan bir dakika sonra sol kanattan gelişen atakta Pendik ekibi bir kez daha kaleyi yokladı. Kalenin önüne sur çeken Okan Kocuk bu pozisyonda da İstanbul ekibine geçit vermedi. Maçın son anlarına girilirken ev sahibi ekip hızlı geçiş hücumu ile gole çok yaklaştı. Önce kalecinin mudahalesi daha sonra ise direğin geçit vermemezliği ile beraber ev sahibi ekip gole bir kez daha veda etmiş oldu. Bu pozisyon sonrası maç 0-0’lık beraberlik ile sonuçlandı.

   Sonuç olarak iki ekipte bugün üç puan için saha da kıran kırana bir mücadele sergilediler. Özellikle kalecilerin bu maç özelinde çok form da olduklarını görülmekte. Defans blokların da iki takımın da çok fazla zaafiyetler gösterdikleri görüldü. Son dakikalara doğru hem Pendik hem de ev sahibi takım adına çok fazla pozisyonlar yaşandı. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin felsefesinden yola çıktığımız zaman Pendikspor kendi lehine önemli bir bir puanı almış olduğunu söylemeliyiz.

                                                                                                                                                                                                                                                                      Erdem Kavlak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.