KANARYA DAN BÜYÜK HÜSRAN

          Derbi maçını haftalarca bekleyen Fenerbahçe taraftarı bugün büyük bir hüsran ile karşılaştı. Olgunlaştırılamayan hücumlar... Yavaş oyun, etkisiz final pasları ve beklentinin yüksek olduğu oyuculardaki etkisiz oyun gücü gibi… Nitekim Galatasaray bulduğu goller ile ev sahibi ekibi 1-3 devirmeyi başardı.

          Maçın özetini izlediğimiz zaman Galatasaray’ın çok daha etkili oynadığı görülecektir. Bana göre maçın belli bir Kısımı için söz konusu. Galatasaray maçın gol perdesini açtığı ilk golden sonra kalesinde Fenerbahçe’ye iki net gol fırsatı sundu. Bu iki pozisyon olur veya olmaz değildi. Baya baya net gol fırsatıydı ve ev sahibi bu altın tepsi de sunulan fırsatı hunharca harcadı. Bu pozisyonlardan sonrada güçlü olmayan ataklar geliştirse de Kanarya bir türlü golü bulamadı. Aslan ise geçiş hücumlarını etkili bir şekilde kullanarak Mourinho’nun takımını bir kez daha avladı. Durum 0-2 oldu. Mourinho özelinde karşılaşmayı değerlendirdiğimde ise Fenerbahçe takımı golü ağlarında gördükten sonra hiçbir reaksiyon gösteremedi. Bu da zaten beraberinde etkisiz ve isteksiz bir futbolu sahaya yansımasına yol açtı. Lig Fenerbahçe için bitmiş gibi gözükse de bana göre beklemendik çok şey olacak gibi. Galatasaray’ın güçlü bir futbol oynadığını düşünmüyorum. 15.Haftadan sonra asıl şampiyon adayları ön plana çıkacak. Galatasaray’ın bu süreç içerisinde bir hayli geride kalacağı düşüncesi içerisindeyim. Yeni transferler Okan Buruk hocanın stratejisine uyar ve güçlü bir oyun çıkar ise onu bilemem… Lakin bana göre Galatasaray takımı bulduğu pozisyonları iyi değerlendiren ve sonuca hemen ulaşan bir takım görüntüsü vermekte bana. Güçlü oyunu neredeyse 50-55 dk görmekteyiz. Bu süre özellikle Avrupa karşılaşmaları için çok çok az.

          Sonuç olarak Galatasaray hem Kulüp içi hem de Kulüp dışı etkenlerden ötürü çok yıprandı. Stat anlaşmalarından biletlerine kadar soruşturmalar ile belli oranda baskılara maruz bırakıldı. Böyle zor bir süreç içerisinde Mental açıdan takım korunarak Lider konuma getirildi. Bu Galatasaray açısından büyük bir kazanç. Nitekim diğer tarafta ise Sezona gerek yapılanmasal gerek Finansal açıdan büyük girdiler ile start veren Fenerbahçe 6 haftanın sonunda büyük bir hüsran ile karşı karşıya kaldı. Tatbiki de bu lig de her an her şey olabilir. Lakin şu anda lider Galatasaray… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.