KANARYA HATA YAPMADI

          2024-2025 Yılı Trenyol Süper Lig’in güçlü Şampiyonluk adaylarından biri olan Fenerbahçe evinde Adana Demirspor’u ağırladı. Avrupa maçından tatsız dönen Kanarya, moral motivasyonu her yönden toplama gayreti içerisindeydi. Nitekim Adana Demirspor karşılaşmasında da arzuladıkları galibiyete erişerek önümüzdeki hafta oynanacak olan Şampiyonlar Ligi ön eleme rövanş maçına daha zinde çıkacak.

          Başlama vuruşu ile rakibini kendi yarı sahasına çekilmeye zorlayan Kanarya özellikle sol kanat’ı otobana çevirdi. Geldiği günden bu yana kilosu ile eleştirilen Maximin, kalitesi ve performansı ile beraber sol kanat’ı esir aldı. Özellikle Enver Valencia effect’i yaşatabilecek bir oyuncu diyebilirim. Topu gerek çizgi üzerinde gerek alman içe dönük top taşıma tekniği ile lige ve Fenerbahçe’ye ayrı bir renk katacak gibi… 21. Dakikada bunun ilk örneklerinden biri olarak Maximin topu irfandan alarak ceza yayının biraz daha dışarısına taşıdı. Akan oyunda birde driplingine şut ekleyen Maximin, kaleci Deniz’i geçemedi. Dakikalar 34’ü gösterirken gol perdesini aralamak isteyen ev sahibi ekip, karşılaşmanın ilk ve tek golünü Edin Dzeko ile bulmuş oldu. Golün habercisi ve topun taşıyıcısı olan Saint Maximin dripling ile beraber şık final pası sonucunda savunmanın belini kırmış oldu. Dzeko ise tek vuruş ile kaleci Deniz’i yakalamış oldu. İlk yarı böylelikle Fenerbahçe’nin kontrolünde 1-0 bitti. Dakikalar 57. Dakikaları gösterirken Adana Demirspor beraberlik golüne yaklaştı. Ama Livakovic izin vermedi. 85. Dakikada ise Youssef En Nesyri takımı için ikinci gol fırsatını değerlendiremedi ve maç 1-0’lık skor ile tamamlandı.

          Sonuç olarak Fenerbahçe lige etkili bir şekilde başladı. Yeni oyuncular ve hoca ile yeni bir yapılanma oluşturan Fenerbahçe lige güçlü bir futbol ile başladı. Önemli olan bu futbolun ligin ne kadarlık haftasına yayılacağıdır. Hata yapmadan ve moral motivasyonu taraftarları ile beraber Lille maçına yöneltmiş durumda. Şampiyonlar ligi ön eleme etabının rövanş karşılaşmasında yer alacak olan temsilcimize başarılar diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.