KANARYA İKİ PUAN’A HASRET KALDI

   Trendyol Süper Lig 21. Haftasında lider Fenerbahçe evinde Samsunspor’u ağırladı. Son 4 lig maçında sadece bir kez yenilen Samsun ekibi yükseliş trendini koruyarak zorlu Kadıköy deplasmanından 1 puan çıkarmayı başardı. Öte yandan son karşılaşmalarında rakiplerini gol yağmuruna boğan Kanarya bugünkü maçta beklemedik bir şekilde şok bir puan kaybı yaşadı.

   Maça hızlı ve baskılı bir futbol ile başlayan İstanbul ekibi kanatlardan yapılan organizasyonlar ile rakibin savunma merkezini 6. Dakikada Tadic ile bozdu lakin golü bulamadı. 9. Dakikada merkez orta sahadan kapılan top sonrası ev sahibi tekrar pozisyon buldu ama değerlendiremedi. Maçın 11. Dakikasında kanarya hızlı bir geçiş organizasyonu sonrası İrfan Can ile golü buldu. Ben dahil üzere birçok izleyici sarı lacıvertli ekibin 11.dakikaya kadar oynadığı futbolu izledikten sonra skorun 1-1’den ziyade en az 3-0 veya 4-0 olabileceğini kestirmiştir. Türk takımlarımızın özelinde golü bulduktan sonra geri çekilerek skoru tutma mantığının hiçbir getirisinin olmadığı bu maç ile beraber görüldü. Geçtiğimiz hafta Galatasaray’ın Kayserispor’a karşı öne geçtikten sonra skor tutma eğilimine girdiğini görmüştük. Eğer son dakika penaltısı olmasaydı çok büyük bir ihtimalle Aslan bugün Kanaryanın yaşadığını yaşayacaktı. Artık sonuç odaklı futbolun ülkemiz futbol ekosisteminde yüksek bir getirisinin olmadığı aşikar. Futbol özelinde sonuca değil, sisteme önem vermemiz şart…Bugünde Fenerbahçe beklenmedik bir şekilde ağlarında gördüğü top sonrası ister istemez hem demoralize hem de sıkı takipçisi ile arasındaki puan farkını kapattı. Samsunspor açısından Okan kalede çok önemli kurtarışlar yaparak 1 puanın mimarlarından oldu. İlk yarının son atağında Fenerbahçe adına tartışmalı bir penaltı pozisyonu yaşandı ama inceleme dahi yapılmadı. İkinci yarıda Emre Kılınç ile duran toptan gol bulan Samsunspor durumu eşitledi. Gol öncesi verilen duran top faulünün hakem açısından çok basit bir karar olduğunu düşünmekteyim. Buna faul deniliyor ise düşen herkese faul çalınması kanaatindeyim. Gol sonrası reaksiyon gösteren Kanarya, İsmail’in son anda yaptığı savunma zafiyeti haricinde çok az hata ile sonuca ulaşmaya çalıştı. Yeni transfer Rade Krunic ile fişi çekecek pozisyon yakalandı ama top dönerek filelere veda etti.

   Sonuç olarak haftalardır rakiplerini eze eze yenen Fenerbahçe skoru tutmak isterken elindeki iki puandan oldu diyebiliriz. Bu tip puan kayıpları Şampiyonluk yolunda yıkıcı etkisi olan puan kayıplarıdır. Akşam oynanacak Trabzon – Galatasaray maçından olası bir Galatasaray galibiyeti momentumu çok değiştirecektir. Bakalım Psikolojik üstünlük kimin üzerine geçecek...

                                                                                                                                                                                                                                                                   Erdem Kavlak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.