KANDİL KUTLAMAK HRİSTİYAN ADETİDİR.

Kandil kutlamak hristiyan adetidir.
Fatimiler zamanında yoğun hristiyan nüfusundan halkın birbirine entegre olmasından mütevellit adetleşmiş bir uygulama. Kandil adındanda anlaşılacağı üzere o zamanın aydınlatma aracı otuz yıl öncesinde istanbulda bile mum yakılırdı mum altında az mı ders yaptık. Hristiyanlar İsa ve annesi meryem’e yaptıkları ayinler esnasında mumlar yakarlar. Bu adet inanış sonra Osmanlı’da bildiğim kadarıyla 2.Selim zamanında bir görünmüş o kadar en son yanlış hatırlamıyorsam Menderes zamanında girmiş bir daha çıkmamıştır. Tamam kandil kutlayalım kutlayalımda ibadetse, ibadette; Allahı hoşnut etmek için yapılır öyleyse Allah’ın böyle bir ibadete onay vermesi gerekiyor bir kaynak gösterebilir miyiz razı olduğundan böyle bir ibadete sahi kaynak derken bu arada bakmamız gereken bir kaynak vardır o da Kuran’dır başka bu hususta bakılacak kaynak bulamazsınız bulurum dediğiniz kaynaklar Allah nezdinde hükmü yoktur.
Müslüman mahallesinde salyangoz satılıyor kendi dinin mensupları tarafından.
Bir söylemdir gidiyor biz gavurlara benzemiyeceğiz bir bakın bakalım neyimiz benzemiyor İsa’nın doğumunu kutlar hristiyan sende onlarla yılbaşı kutladığında bir ses yükselir zinhar haramdır kâfir olursunuz direk.
İsa senin peygamberin değil mi? Hristiyan mı görüyorsun onu yoksa?
Hep çelişkiler yumağı.

Sonra kalkıyorsun Allah’ın son nebisinin doğum gününü kutluyorsun bu ne aymazlık böyle!
Bir de Allah’ın elçisinin doğumu olsa neyse ana rahmine düşüşünün gecesiymiş bu kandil dedikleri. Allah belamızı veriyor. Allah’ın elçisine gördüğünüz reva bu mu? Yazıklar olsun! Ne diyeyim başka. Allah’a ve elçilerine yakıştıracağınız anlatım bu mudur?
Allah hakkında uydurmanızdan can verirken kolay veremeyeceksiniz bundan emin olun Allah diyor Enam süresi 93.ayette. bu ayeti okuyunuz ve üzerinde çokca düşününüz. Şeytandan sığınacaksınız öyle mi? O nasıl olacak sizleri baştan aşağı kuşatmışken.
Diyanet kurumu daha çok şeytandan Allah’a sığınmak zorundadır. Şeytanın hilelerini halka anlatmak zorundadır.
Halk bilmiyor nasıl sakınacak şeytanlardan.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.