KARA KARTAL’A HİKMET KARAMAN ENGELİ

   Trendyol Süper Lig 22. Haftasında Beşiktaş evinde Adana Demirspor’u ağırladı. İki takımında yeni teknik direktörleri ve taktik anlayışları sahada kıyasıya bir mücadele verdi. Beşiktaş Pendikspor yenilgisini unutturabilmek adına konuk takımı mağlup etmek istedi. Kartal, İkinci yarıda on kişi kalan deplasman ekibine büyük baskı kurmasına rağmen Hikmet Karaman engelini bir türlü aşamadı. Maç 0-0 beraberlik ile sonuçlandı.

   Bildiğimiz üzere Süper lig hem sert hem de sürprizlere açık bir lig. Eski yıllardan günümüze birçok oyuncu ve hocalar isimlerinden söz ettirmiştir. Kimi oyuncular yetenekleri ile kimi hocalar ise istatistikleri ile… Hikmet Karaman ise ligimiz özelinde çok kurt bir hoca… Uzun veya kısa periyot maçlardan ziyade Hedef maçlarını çok iyi oynayan bir hoca. Özellikle Ligimizde şampiyonluğa oynayan takımlarımız Hikmet hocaya çoğunlukla takılmıştır. Bugün ise Hikmet hocanın ağına Kara Kartal takıldı. Maçın başlama düdüğü ile Kaleyi ilk yoklayan takım Beşiktaş oldu. İlk 30 dakika deplasman ekibini kendi yarı alanına hapseden siyah beyazlı ekip duran toplardan bulduğu net pozisyonları gole çeviremedi. Ev sahibi ekip geçiş organizasyonu sonucunda çok net bir pozisyon yakaladı ama bunu da gole çeviremedi. 44. Dakikada Beşiktaş darbeli bir kafa vuruşu ile öne geçecekken sahneye deplasman kalecisinin jeneriklik kurtarışı ortaya çıktı. İkinci yarının başlama düdüğü ile deplasman ekibinin yanlışlarını kovalayan Kartal lehine bir kırmızı kart ekledi. 10 kişi eksik mücadele eden rakibine yoğun presler uygulayan Kartal, Tayfur Bingöl ile ceza sahasından kaleyi yokladı. Kaleci gene geçit vermedi. Bir kişi eksik mücadele eden Hikmet hoca kalenin önüne adeta Bizans duvarı ördü. Beşiktaş’ın geçmiş 3 haftasında şov yapan oyuncusu Semih tekrar sahneye çıkarak rakip kaleye adeta füze gönderdi. Etkili bu şut üst direkte patlayarak filelere veda etti. 87. Dakika da Beşiktaş net bir penaltıdan yoksun kaldı. Arkadan yapılan bir müdahale sonrası hakem ve VAR’dan inceleme bekleyen ev sahibi penaltıdan yoksun bırakıldı. 89. Dakikada sol kanattan çevrilen top ile Kara Kartal kafa vuruşu ile gole çok yaklaştı. Söz konusu pozisyonda top kaleye tam yönelirken kaleye paralel bir şekilde gitti ve gol olmadı. Ahlar vahlar içerisinde kaçan goller Kara Kartalın yüzünü bir türlü güldürmedi.

   Sonuç olarak sezona havlu atan ve Pendik hezimetinden kurtulmak isteyen Beşiktaş’ın bugünkü oyun gücü taktire şayan. Hikmet Hocanın savunma futbolu ile beraber açık bir oyun tercih etmesi de tebrik edilmesi gerekir. Beşiktaş şampiyonluk için yaralar almasına rağmen, Avrupa maçlarına gidebilmek için hala güçlü bir şansı bulunmakta.

                                                                                                                                                                                                                              Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.