KARADENİZ FIRTINASI ASLANI DURDURAMADI

   Geçtiğimiz dakikalarda sonlanan Trabzonspor – Galatasaray karşılaşması sonucunda deplasman ekibi 1-5’lik ezici bir skora imza attı. Karşılaşma öncesi görüşlerin Galatasaray’ın galibiyeti nezdinde gerçekleşeceği belirtilmesine karşın skorun bu denli farklılaşacağı hiç tahmin edilmiyordu. Şahsen böyle ezici bir skorun yaşanacağını bende düşünmemiştim. Karşılaşmaya Zaha ve haftalardır hedef tahtasına konan Kerem maça damgalarını vurdular. Zaha’nın yarı volesi ve Keremin şık plasesi ile Galatasaray maçın fişini çekti.

   Maçın başlama düdüğü sonrası sadece rakibin ikinci ön alanında baskılarını yoğunlaştıran Aslan kaptığı topları kanatlar aracılığı ile ataklarını olgunlaştırıp Zaha’yı beslemeyi amaçladı. Nitekim olgunlaştırılan atak sonrası sağ kanattan geliştirilen atakta Barış Alperin ortasına şık bir vole ile tamamlayan Zaha topu filelere göndermeyi başardı. Bulunan gol sonrası hücum hattındaki oyuncuları ile rakibin oyuna dahil olmamasını amaçlayan Aslan 61. Dakikaya kadar oyunun kontrolünü sağlamış oldu. Bu dakikaya kadar Galatasaray çok net fırsatları harcamış oldu. 61. Dakikaya girilirken Zaha bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ikinci Takımının ise üçüncü Golünü skor tabelasına yazdırdı. Rakibin şeref golüne karşılık sarı kırmızılı ekip goller ile cevap verdi. Gol atanlar kervanına ise Kaan Ayhan da katıldı. Biliyorsunuz geçen hafta Galatasaray kendi evinde haftalardır galibiyet hasreti ile boğuşan Kayserispor’u son dakika penaltısı ile geçmişti. Söz konusu maç içerisinde oyun gücü noktasında Sarı Kırmızılı ekibin teknik heyeti çok eleştirilmişti. Bugünkü maç sonrası teknik heyet çok fazla ders çıkartmış. Özellikle son birkaç maçtır etkisiz eleman gözü ile bakılan Zaha bugün tam randıman ile sahaya damgasını vurdu. Haftalardır kaçırdığı gol pozisyonları ile hedef tahtasında kendisine ön sıradan yer ayıran Kerem Aktürkoğlu bugün attığı gollerden ziyade oyun görüşünü de çok güçlendirmiş. Alınan bu galibiyet lig tablosunda ezeli rakip Fenerbahçe’nin tüm psikolojik üstünlüğünü egale etti diyebiliriz.

    Böylesi zor deplasman ve ortam da kazanılan bir maç varken diğer yanda ise evinde taraftarı ile kaybedilen çok net bir 2 puan söz konusu… Tabii Türkiye ligi hem çok sert hem de ne olacağı kestirilemeyen bir lig. Aynı zamanda yapılan en küçük hata sonucunda birçok şeyin kaybedileceği bir lig… 

                                                                                                                                                                                                                                 Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.