KARTAL FORMUNU KAYBETTİ

          Bu sene lige bomba gibi başlayan Beşiktaş, Avrupa maçları ve ligdeki son maçlarında yoğun bir düşüş gösterdi. Bugün Gaziantep’e konuk olan İstanbul ekibi sahada adeta silik bir performans sergiledi. Nitekim maçın skoru 1-1’lik skor ile neticelendi. Beşiktaş için bu skor resmen altın değerinde denilebilir.

          Futbol ekosisteminin uzun soluklu lig maratonlarında lige erken form ile tutunan takımlar zamanla güçlü formlarını kaybederler. Genelde erken forma giren takımlar ligin yarısına doğru formlarını kaybederler. Ligimizde bunu yaşayan takım genellikle Fenerbahçe diyebilirim. Juventus’un ceza alarak eksi puanlar ile başladığı sezonda da erken form’a girerek ligde liderliği almış ama daha sonrasında çok yüksek bir form kaybı ile hayalleri suya batmıştı. Bu sene ligimizde Beşiktaş sezon başında yeni hocası ve kadro yapılanması eşliğinde Galatasaray’ı kupada hezimete uğratmıştı. Lige bomba gibi girerek adeta bu yılın Şampiyonu benim diyordu. Form düşüşü beklediğimden de erken geldi. Trabzonspor’un 10 kişi kaldığı maçı berabere tamamlaması ve Eyüp maçını evinde zor kazanması da form düşüşünün bariz örnekleriydi. Form düşüşünü arttıran bir diğer özellik ise derin rotasyonun olmaması. Aynı zamanda sorun çözücü kilit oyuncuların bulunamaması gibi… Haftalardır Rafa Silva bu takımı taşıdığı kadar artık oda yorulmaya başladı. Birde üzerine sakatlık yaşadı diyelim bu takımın çözüm üretebileceği oyuncusu neredeyse hiç yok. Oyuna sonradan giren Mustafa Hekimoğlu hala çok etkisiz. Emirhan kendini biraz daha geliştirdi ama tam randımanlı oynaması için şampiyonluk kaybedilsin mi… Teknik ekibin acil yedek planlar oluşturmaları şart. Takım oyunu çok ama çok gerilediği gibi savunmada da derin zaafiyetler söz konusu. 8.Haftadan lider arasındaki puan farkı açılmaya başlandı. Galatasaray’ın derin rotasyonu bu yüzden başarı getiriyor.

          Sonuç olarak Beşiktaş bugün 1 puan'a bile sevinmesi şart. Gaziantep inanılmaz baskısı sonucunda her dakika sahada etkili olan takımdı. İlk yarı Beşiktaş’ın işi bitirip 0-2 öne geçebileceği pozisyonlar oldu ama hunharca harcadı. Teknik ekibin artık acil önlemler almalarının doğru olduğu kanaatindeyim. 

                                                                                                                                                                                                                                                                  Erdem KAVLAK 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.