KARTAL ZİRVEYE YAKLAŞIYOR

          Beşiktaş bugünkü Kayserispor galibiyeti sonrası zirvedeki Aslan ile puan farkını üçe indirdi. Lig de sürpriz sonuçların ve sıralamaların olabileceğini belirtmiştim. Beşiktaş ve Fenerbahçe beklenmedik sonuçlar almalarına rağmen zirve takibini sürdürüyorlar. Beşiktaş bugünkü Kayserispor karşılaşmasını çok fazla zorlanmadan kazandı.

          Maçın başlama düdüğü ile Kartal, orta alandan getirilerek kanatlardan yoğunlaştırılan atakları gole çevirmeyi arzuladı. Özellikle Ceza sahası içerisinde hızlı ver kaçlar ile goller bulunmaya çalışıldı. Beşiktaş teknik heyeti Kayserispor takımını iyi analiz etmiş. Orta sahada topu çok fazla tutmayarak kanatlardan atakları yoğunlaştırdılar. Ani ve beklenmedik hızlı şok presler ile gol pozisyonları yaratmaya çalıştılar. Nitekim Gedson Fernandes’in şok bir presi sonrası Kayseri savunması ilk ciddi firesini verdi ve golü ağlarında buldu. Kartal bu gol öncesinde de çok net iki pozisyon ev sahibine ikram etti. O goller gol bile olsaydı Beşiktaş bu maçı bir türlü döndürmeyi başarırdı. Kayserispor bugün çok sönüktü. Nitekim Kartal karşısında direnç gösteremeyen rakibine hiç acımayarak tam üç gol buldu ve maçı kazandı. Hakemler açısından ligimiz hala konuşulmaya devam edecek gibi. Bugün Beşiktaş’ın aleyhine verilen penaltı kararı evlere şenlik demeliyim. Penaltı pozisyonunu anlatmaktan ziyade özet görüntülerinde izlediğinizde beni anlayacağınızı düşünüyorum. Kayseri kalecisi ceza sahası içerisinde topu oyuna sürdükten sonra topa eli ile temas eden futbolcu da gördük, ama penaltıyı göremedik. Bazen ligimizi ve kendi taraftarlarını hakemler üzerinden konsolide etmeye çalışan Kulüp yöneticilerine ne kadar eleştirsek bile bence biraz da haklılar. Bugünkü maçtaki hakem yönetimi tamamen rezaletti. VAR olmasaydı ve hakem o penaltıyı vererek Kayserispor golü bulsaydı maç çok farklı bir yöne evrilecekti. VAR devreye girdi ve hakem yanlışından dönmesini bildi. Artık hakemlerin kendilerine ivedilikle çeki düzen vermeleri elzem. Zirve takibi açısından Beşiktaş hem aradaki puan farkını üçe hem de olası eksik maçını kazanması sonrası liderlikte yarı pay sahibi olmuş olacak. Benimde belirttiğim üzere Beşiktaş bu sene benim favorim ve iyi top oynuyorlar. Lig açısından kadroları güçlü ve yeterli bir seviyede… Avrupa açısından ise eksik çok fazla noktaları var. Bu yüzden ligimize kanalize olmaları şart.

          Sonuç olarak Beşiktaş takım olarak teknik olarak ve taraftar olarak birleşmiş durumda. Olası eksik maçlarını da kazanmaları sonrasında çok daha farklı bir havaya girecekleri kanaatindeyim.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.