GündemHaber Girişi : 03 Eylül 2024 13:21

Kayıp Narin Soruşturmasında Son Durum

Kayıp Narin Soruşturmasında Son Durum

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 14. gününe girmiş durumda. Kayıp Narin'e ilişkin yapılan arama çalışmaları devam ederken, soruşturma kapsamında önemli gelişmeler yaşandı.

 

Amca Tutuklandı


Narin'in kaybolmasıyla ilgili olarak ilk gözaltına alınan kişi, Narin'in ağabeyiydi. Ağabey, kolundaki ısırık izleri nedeniyle sorgulandı ancak bu izlerin kime ait olduğuna dair bir bulguya rastlanmayınca serbest bırakıldı. Soruşturmanın ilerlemesiyle birlikte, Narin'in amcası ve Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Tutuklama kararı, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten öldürme" suçlamaları üzerine alındı.

 

Adalet Bakanı'nın Açıklaması


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amcanın tutuklanmasıyla ilgili olarak, araçta bulunan DNA örneklerinin, Narin'in anne-babasıyla uyuştuğu gerekçesiyle tutuklama kararının alındığını belirtti. Tunç, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve yargının süreci en ince detayına kadar değerlendireceğini vurguladı.

 

Arama Çalışmaları


Arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Şimdiye kadar, olay günü bölgeden geçen 150 aracın sorgulaması yapıldı. Ayrıca komandolar, Tavşantepe Mahallesi'ne komşu kırsal Sarıdallı Mahallesi'nde arazide ve mısır tarlalarında arama çalışmaları gerçekleştirdi. Bulunan bazı elbise ve bez parçaları, delil olarak incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Narin Güran'ın bulunması için arama çalışmaları sürerken, kamuoyu da gelecek iyi bir haberi bekliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.