GündemHaber Girişi : 03 Mart 2023 14:10

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesine destekleri sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesine destekleri sürüyor

Deprem felaketinin yaşandığı birinci andan itibaren komşu kent olan sarsıntının merkezi Kahramanmaraş’a yardım ve takviye sağlayan Lider Büyükkılıç idaresindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, devam eden yaraları sarma sürecinde, değişen gereksinimlere yönelik takviyesini sürdürüyor.

Bugüne dek deprem bölgesinde muhtaçlığa nazaran birinci etapta arama-kurtarma faaliyetleri başta olmak üzere, gıda-yemek, giysi eşyası, lojistik, barınma materyalleri üzere pek çok mevzuda dayanak sağlayan Büyükşehir Belediyesi, süreç içerisinde değişen gereksinimlere nazaran de yardım materyallerini çeşitlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, muhtaçlık ne ise yetkililerin uyumu ile anında yardımını ve dayanağını gerçekleştiriyor.�

Konteyner kent ve çarşı yanında ek mutfak ve yatakhane

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapısını kurarak oluşturduğu konteyner kent ve konteyner çarşının yanı sıra, bölgede muhtaçlık duyulan konteyner mutfak ve yatakhaneyi de deprem bölgesine gönderdi. Bu kapsamda Kahramanmaraş bölgesine 2 konteyner mutfak, 1 de konteyner yatakhane olmak üzere toplam 3 adet konteyner daha sevk edildi.





Hibya Haber Ajansı