GündemHaber Girişi : 12 Mart 2023 13:20

Kayseri Büyükşehir, parkları yüzde yüz yerli süpürge makinesi ile süpürecek

Kayseri Büyükşehir, parkları yüzde yüz yerli süpürge makinesi ile süpürecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla ulusal teknolojinin kullanıldığı yüzde yüz yerli ve elektrikli etraf dostu 3 adet park süpürge makinesini paklık filosuna kattı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı’nca kentteki parkları daha tertipli ve sessiz bir formda konukları rahatsız etmeden süpürerek temizlemek gayesi ile ülke içerisinde araştırmalar yaparak ulusal teknolojiyi kullanan firmalarla görüşülerek, Devlet Gereç Ofisi’nden (DMO) 3 adet park süpürge makinesi satın alınarak kente kazandırıldı.

Tamamen yüzde yüz yerli süpürge makinelerin, parkların daha pak olması için katkı sağlaması amaçlanırken, elektrik şarjlı ve sesiz sayılabilecek derecede çalışan makineler iş gücü ve vakit kazanımı sağlayarak vatandaşları da rahatsız etmeyerek parkları temizleyecek.

Süpürge makineleri, 12 saat şarj müddeti dayanıklılığı ile verimli bir çalışma kapasitesine sahipken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe ve mesire alanları üzere bölgeleri daha da güzelleştirerek, Kayserililere keyifli ve nezih yerler sunmaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı