GündemHaber Girişi : 09 Mart 2023 14:50

Kayseri’den Elbistan’a 100 konteynerlik modern kent

Kayseri’den Elbistan’a 100 konteynerlik modern kent

Deprem felaketinin yaşandığı birinci andan itibaren kardeş kent Kahramanmaraş’a yardım ve takviye sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bölgedeki çalışmalarına yenilerini ekliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, sarsıntının birinci saatlerinden itibaren afet bölgesine yardım ve dayanak sağladıklarını belirterek, konteyner kent ve konteyner çarşı kurulmasının da bu çalışmalar ortasında yer aldığını kaydetti.

Kahramanmaraş merkezde depremzedeler için birinci konteyner kenti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin AFAD iş birliği ile hayata geçirdiğini hatırlatan Lider Büyükkılıç, Elbistan’da ticari hayatı olağan seyrine çeviren Elbistan Çarşı’nın akabinde bu kere bölgede 100 konteynerlik çağdaş yeni bir kent inşa edeceklerini duyurdu.

AFAD ile iş birliği halinde Elbistan konteyner kentinin inşaat çalışmalarına başladıklarını söz eden Lider Büyükkılıç, “AFAD’ımız iş birliği ile 100 konteynerlik yeni ve modern bir yaşam alanı inşaatına başladık. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Elbistanlı depremzede hemşehrilerimize çarşımızın ardından şimdi de yeni bir kenti hayata geçireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.





Hibya Haber Ajansı