KEDİ OTU VE FAYDALARI

Kedi Otu Faydaları Nelerdir?

Kedi otunun sakinleştirici özelliği hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde psikolojik rahatsızlıklarda bitki çayı olarak tüketilir.
Beyni rahatlatma ve uykuyu düzenleme etkisi vardır. Uyku düzeniniz değiştiyse ve sağlıklı şekilde uyuyamıyorsanız, çözümü kedi otunda olacaktır.
Bedeni rahatlattığı için kedi otunun huzursuz bacak sendromunu da iyileştirdiği bilinmektedir.
Panik atak gibi ciddi ruhsal problemlerin tedavisinde de kedi otu kullanılır. Öncelikle beyni sonrasında ise bedeni sakinleştirir.
Kedi otu kan basıncını dengeler. Böylece stres ve kaygı da ortadan kalkar.
Kalp ve damar sağlığını korumada da etkilidir. Kan damarlarının daha da güçlü olmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürerek, sizi daha sağlıklı günlere götürür.
Regl sancılarını ve ağrılarını dindirmek için de kedi otu faydalı olacaktır. Kedi otunun bu özelliği sayesinde ağrı kesici ilaçlara ihtiyacınız kalmayacaktır.
Ağrı kesici özelliği baş ve kas ağrıları için de etkili olmaktadır. Kedi otu baş ağrısını, kemik ve eklem ağrısını hafifleterek yok edecektir. Böylece sorunsuz ve dinç bir gün sizi bekliyor olacaktır.
Migren şikayetleriniz bir türlü sona ermediyse, şifası kedi otu çayında gizli olabilir.
Kedi otu İbrahim Saraçoğlu ve pek çok uzman tarafından; sakinleştirici ve iyileştirici etkisinden dolayı tavsiye edilmektedir.
Kedi otu nefes darlığı ve nefes almada zorlanma gibi problemleri de çözücü etkiye sahiptir.
Yapılan araştırmalar sonucunda 2. Dünya Savaşı döneminde durmadan uçan uçakların sesinden yorulan ve korkan kişiler, kedi otu çayı ile sakinleşmeye çalışmıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.