Ezoterik Haber Girişi : 04 Şubat 2025 13:21

Kenevir: Mucize Bitki Neden Yasaklandı?

Kenevir: Mucize Bitki Neden Yasaklandı?
Kenevirin inanılmaz faydaları ve yasaklanma nedenleri hakkında şaşırtıcı gerçekler. Kağıttan tekstile, ilaçtan yakıta kadar birçok alanda kullanılabilen bu mucizevi bitki neden yasaklandı?
Kenevir: Mucize Bitki Neden Yasaklandı?

Doğanın bize sunduğu en mucizevi bitkilerden biri olan kenevir, insanlık tarihi boyunca birçok alanda kullanılmıştır.

Kağıttan tekstile, ilaçtan yakıta kadar sayısız alanda kullanılabilen bu bitki, ne yazık ki günümüzde birçok ülkede yasaklanmıştır.

Peki, bu kadar faydalı bir bitki neden yasaklandı? İşte kenevirin inanılmaz faydaları ve yasaklanma nedenleri hakkında şaşırtıcı gerçekler.



 

KENEVİRİN İNANILMAZ FAYDALARI

Oksijen Üretimi: Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

Kağıt Üretimi: Bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm ağaca eşdeğer kağıt üretilebilir.

Kağıt Geri Dönüşümü: Kenevir tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç sadece 3 kez dönüştürülebilir.

Büyüme Hızı: Kenevir 4 ayda yetişirken, bir ağaç 20-50 yılda yetişir.

Radyasyon Temizleyici: Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicisidir.

Yetiştirme Kolaylığı: Kenevir dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz.

Tekstil Üretimi: Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.

Çeşitli Ürünler: İlk kot pantolon kenevirden yapılmıştır. Kenevir ayrıca ip, halat, çanta, ayakkabı, şapka yapımı için de ideal bir bitkidir.

Sağlık Alanında Kullanımı: Kenevir, AIDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır.

Besin Değeri: Kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi de doğada başka hiçbir yerde bulunmamaktadır.

Ekonomik Üretim: Kenevirin üretimi soyadan bile daha ucuzdur.

Hayvan Beslenmesi: Kenevirle beslenen hayvanlar, hormon takviyesine ihtiyaç duymaz.

Plastik Üretimi: Plastik ürünlerin tamamı kenevirden üretilebilir ve kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolaydır.

Otomobil Üretimi: Bir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla olur.

Yalıtım Malzemesi: Binaların yalıtımı için de kullanılabilir; dayanıklı, ucuz ve esnektir.

Doğa Dostu Ürünler: Kenevirle yapılan sabunlar ve kozmetik ürünler, suyu kirletmez; yani tamamen doğa dostudur.


 

KENEVİR NEDEN YASAKLANDI?

Kenevirin bu kadar çok faydasına rağmen, 20. yüzyılın başlarında yasaklanmaya başlandı. Bu yasakların arkasında ise büyük şirketlerin ekonomik çıkarları yatmaktaydı.
 


 

William Randolph Hearst: Gazete ve medya patronu olan Hearst, ormanları vardı ve kağıt üretiyordu. Kenevirden kağıt yapılması, onun milyonlarını kaybetmesine neden olabilirdi.

Rockefeller: Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Rockefeller'ın petrol şirketleri vardı. Biyo yakıt olan kenevir yağı, onun en büyük düşmanıydı.

DuPont: Şirketinin ana hissedarı olan Mellon, petrol ürünlerinden plastik üretmek için patente sahipti. Kenevir endüstrisi, onun pazarını tehdit ediyordu.
 



Bu büyük isimler, yaptıkları toplantılarda kenevirin bir düşman olduğuna karar verdiler. Medya aracılığıyla keneviri, marihuana sözcüğüyle birlikte insanların beynine zehirli bir uyuşturucu olarak kazıdılar. Kenevir ilaçları piyasadan çekildi, yerine kimyasal ilaçlar geldi. Kağıt üretimi için ormanlar katledildi. Tarım ilaçları ile zehirlenme ve kanser arttı. Dünya, plastik çöplerle ve zararlı atıklarla doldu.



Kenevir, insanlık için sayısız fayda sunan mucizevi bir bitkidir. Ancak büyük şirketlerin ekonomik çıkarları nedeniyle yasaklanmış ve karalanmıştır.

Kenevirin yasaklanmasıyla birlikte, doğal ve sürdürülebilir bir üretim yerine, doğaya zarar veren ve insan sağlığını tehdit eden yöntemler tercih edilmiştir.

Kenevirin yeniden gündeme gelmesi ve faydalarının anlaşılması, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayabilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.