KILIÇLARIN GÜCÜ ADINA! - 1

KILIÇLARIN GÜCÜ ADINA! - 1

 

Bilindiği üzere; harp okulları (Kara, deniz ve hava) ile astsubay meslek yüksekokulları (Kara, deniz, hava ve bando), doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı olarak Millî Savunma Üniversitesi bünyesinde eğitim vermektedir.

 

Üniversite’ye girişler; ÖSYM tarafından bütün üniversiteler için yapılan sınavdan alınan barem puanı geçen ve belirlenen nitelikleri taşıyanlar arasında yapılan ikinci bir sınav sonunda gerçekleşmektedir.

 

Hazırlık sınıfı dâhil olmak üzere 5 yıl süren eğitimini tamamlayanlar, teğmen rütbesiyle subay sınıfında askerî personel olarak mêzûn olmakta ve Devlet mêmuru statüsünde göreve atanmaktadır.

 

30 Ağustos 2024 günü; mûtâd olduğu üzere, diğer harp okullarında olduğu gibi Kara Harp Okulu’unda da yemin töreni gerçekleştirildi.

 

Mêzûniyet yemini, 2016 yılında değiştirilen yeni yemin yapılmak sûretiyle yapıldı.

 

Yemin töreninde, son sınıflar mêzûn oldu ve bir alt sınıfa bayrak teslîm etti.

 

Söz konusu törene, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan bizzat katıldı.

 

Okul birincisinin de içinde bulunduğu azımsanamayacak sayıda öğrenci, 960 öğrencinin yaklaşık 350’si yâni 1/3'ü, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tören alanından ayrıldıktan sonra “alternatif : korsan yemin” eyleminde bulundu.

 

28 şubat artığı olan bu korsan metin, “Millet’e ve Millet’in hür irâdesi ile seçilmiş siyâsî irâdeye hizâ vermek ve ayar çekmek” amacıyla “parmak sallama mâhiyetinde” kılıç çekerek okundu.

 

Kılıç kaldırma fiili; asıl örgütün öncü olarak mayın tarlasına soktuğu “mayın eşekleri olan modern yeniçeriler” tarafından gerçekleştirilen, kazan kaldırmanın “postmodern” versiyonu..

 

Eylemcilerin sıfatlarının astsubay veya subay, yeniçeri ya da sipâhî, tımar ya da kapıkulu olması önemli değil!

 

Bu eylemi plânlayanlarda slogan gani: Onlar için sloganın hangisi olduğu önemli değil, mühîm olan o gün hangi sloganın iş göreceği!

 

Korsan eylemi “YAŞASIN ŞERÎAT!” diye de yaptırabilirlerdi; ama, bu sefer “YAŞASIN ATATÜRK!” versiyonunu kullandırdılar.

 

Nasipte varsa, bir dahaki sefere de “yaşasın şerîat!” versiyonunu kullandırtırlar.

 

Bu arada; şâyet söz konusu eylemde “yaşasın şerîat!” versiyonu kullanılsaydı, eylemin bu olaydaki gibi basitçe geçiştirilmeyeceği ve Millet’in ağzından burnundan getirileceği de bellidir!

 

Aslında, gül dikilen yerden gül bitmesi gibi; OCAĞIN SÂHİBİ OLAN MİLLET TARAFINDAN PEYGAMBER OCAĞI DENİLEN VE DÜŞMÂNA HÜCÛM EDERKEN “Allah Allah Allah!” NİDÂLARI İLE HÜCÛM EDENLERİN YETİŞTİRİLDİĞİ BİR OCAKTA “yaşasın şerîat!” DEMEKTEN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR?

 

Mêzûniyet yılı ve 5 yıllık eğitim süresi dikkate alındığında, 2019-2020 eğitim öğretim yılında akademiye girdiği belli olan bu yeniçeriler; girişlerindeki istihbârat çalışmasında ve 5 senelik eğitim sürecinde dâimâ Devlet’in gözetim ve denetimi altında oldu.

 

Öğrenci seçimindeki istihbârî çalışma ve 5 yıllık eğitim sürecinde söz konusu mayın eşeklerinin mayası ve yönelimi görülmediyse, ayıklanamadıysa ve korsan eylemi yapmaları önlenemediyse, ortada ağır bir sorun var demektir.

 

Hiçbir öğrenci bir önceki yılın müfredâtını veya aynı yıl içinde başka bölümün bile müfredâtını merâk edip okumazken: Kendi dönemlerinde olmayan, mêzûn oldukları târihten 8 yıl önce lağvedilmiş bir yemîni gündemlerine almaları, “kâğıttan değil de ezberden ve bir ağızdan okuma”ları; hayatın olağan akışına aykırıdır, başlı başına bir plânı ve örgütlenmeyi göstermektedir.

 

Korsan yemin, bir anlık bir heyecân ile gerçekleşen bir olay değildir!

 

FETÖCÜLER de daha önceki darbecilerin yaptığı gibi; 15 Temmuz 2016 alçaklığında, “yurtta sulh, cihanda sulh!” ve “Atatürk’ün umdeleri” ayağıyla Millet’in gözünü boyamaya ve İKTİDÂRA ÇÖKMEYE çalışmıştı.

 

Bu bağlamda, bu eylemcilerin; fiili akla uygun göstermeye çalışan, gönül okşayan demagojik hiçbir îzâhı kabûl edilmemelidir.

 

( D e v â m  E d e c e k )

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Osman Aykut 10 Eylül 2024 13:13

    Kalemine sağlık üstad.

  • Cumhur ittifak 09 Eylül 2024 22:52

    28 Şubat artıkları aynı illegal ant ve hareketlerini sürdürüyorlar sayın cumhurbaşkanımız o törende aynı zamanda başkomutan olarak da bulunmuştur 477 sayılı askeri spin kanununa göre bunların komutanlarıyla beraber ihraç edilmesi şarttır

  • Cumhurun avukatı 09 Eylül 2024 14:55

    Başkomutan olarak Sayın cumhurbaşkanımız orada bulunurken yapılan bu cuntacı eylem 477 sayılı askeri disiplin ceza kanununa göre suçtur Gereken en ağır şekilde komutanlarıyla beraber Ordu’dan ihraç edilerek yapılmalıdır

  • Halil Kalemci 09 Eylül 2024 11:39

    Şayet yanlarına bırakılırsa yöneticilerimize veyl olsun

  • Mesut Çavdar 09 Eylül 2024 11:19

    Referansı Fetö olan Diyanet işleri başkanının da kılıcına bir sözünüz vardır mutlaka?

  • Abdulmuttalip ARSLAN 09 Eylül 2024 11:16

    BU İSYANA KATILAN,NE KADAR PİYON VARSA HEPSİNİN ORDU İLE İLİSİĞİ KESİLİP,YEDİ YETMİSİ ARASTIRILIP,YAPTIKLARI burunları dan FİTİL FİTİL GETİRİLMELİDİR. AKSİ HALDE BU NEİDÜİ BELİRSİZLER TIPKI DAHA EVVEL OLDUĞU GİBİ BU MİLLETİN İRADESİNE İPOTEK KOYMAK İÇİN HAVLAMAYA DEVAM EDECEKLERDİR