DünyaHaber Girişi : 19 Mart 2023 15:54

Kiran: “Hatay’ı metaverse’de yeniden inşa edeceğiz”

Kiran: “Hatay’ı metaverse’de yeniden inşa edeceğiz”

Arslan Kiran konuşmasında, “Bugün burada interaktif bir sanat gösterisi ile beraberiz. İnteraktifenin amacı şudur, dünya çapında geliştirdiğimiz bir proje var aslında. Antik çağlardan kalma tanrıçaların metaverse’e nasıl eklerizi düşündüğümüz bir yarışma vardı. Bunu NFT Biennial ve X Media Art Museum, ile birlikte gerçekleştirdik. Bu nedenle buradayız.” dedi.

“Türkiye’de metaverse çok hızlı gelişiyor”

Meteverse manasında Türkiye’de neler yaptıklarından bahseden Kiran, “Türkiye’de metaverse çok hızlı gelişiyor. Sandbox’ta en büyük aktörlerinden birisi. Türkiye’ye has diziler ve markalarla iş birlikleri içerisindeyiz. Muhteşem Yüzyıl ve Kral Şakir gibi bilnen projeleri metaverse’e taşıdık. Onun geliştirmeleri yapılıyor. Çok yakında Topkapı Sarayı’nı 16. 17. yüzyılda da nasıl ise o şekilde Sandbox’ta görebiliyor olacak metaverseseverler.” formunda konuştu.

Kahramanmaraş merkezli zelzelelere ait çalışmalarını aktaran Arslan Kiran şunları kaydetti:





“Depremle ilgili Sandbox olarak birinci günden beri dayanak vermeye çalıştık. ‘Şehrini Tekrar Yarat’ isminde bir proje planlıyoruz. Zelzelede ziyan gören vilayetlerimizden Hatay başta olmak üzere  Hatay’ın bir bölümünü nasıl tekrar meteverse’de geliştirebilirizi konuştuk. Burda dünyanın her yerinden mimarları davet edeceğimiz bir platform oluşacak. İnsanların zelzeleden sonra ülküsündeki kenti nasıl görmek istediklerini evvel metaverse’de göstermeye çalışacağız sonrada gerçek hayatta uygulamaya çalışacağız.”

Hibya Haber Ajansı