DünyaHaber Girişi : 05 Temmuz 2024 17:41

Kırgızistan'da Darbe Girişimi Engellendi

Kırgızistan'da Darbe Girişimi Engellendi

Kırgızistan'da bir darbe girişimi engellendi. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) tarafından bugün yapılan açıklamada, darbe girişiminin önlendiği ve darbe girişimcilerinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

GKNB açıklamasına göre, darbe girişimcilerinin evlerine yapılan baskınlarda patlayıcı cihazlar, silahlar, mühimmatlar, radyolar, kurşun geçirmez yelekler ve üniformalar ele geçirildi. Yapılan operasyonlar sonucunda çok sayıda darbe girişimcisi gözaltına alındı.

 

GKNB yetkilileri, darbe girişiminin organize bir grup tarafından planlandığını belirtti. Açıklamada, "Ülkemizin istikrarını bozmaya yönelik bu hain plan, güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla bertaraf edilmiştir" denildi.

 

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları sayesinde darbe girişiminin engellendiğini belirterek, halkın endişe etmemesi gerektiğini ve durumun kontrol altında olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, "Bu tür girişimlere asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin güvenliği ve halkımızın huzuru her şeyden önce gelir" dedi.

 

Darbe girişiminin engellenmesinin ardından ülkede güvenlik önlemleri artırıldı ve olası yeni tehditlere karşı hazırlıklı olunması yönünde talimatlar verildi. Kırgızistan halkı, darbe girişiminin engellenmesinin ardından rahat bir nefes aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.