KIRMIZI ÇİZGİMİ GEÇMEYİN

Her insanın bir kırmızı çizgisi ve bir bam teli vardır. Bekler ,sabreder düşünür idare eder ama o ince hassas noktaya geldiyse durum taştıysa bardaktaki su, kendisine de saygı duyuyorsa eğer, bir dur der bu gidişe.

Hiç kimse bunları yüklenmek, enerjisini kaybetmek istemez, değeri bilinmiyorsa emeklerinin karşılığını alamıyorsa başka yerden güzel tekliflerde varsa gelecek için, orada durmasını gerektirecek bir şeyde yoktur.

Hayat zaten hızlı, geçirilecek her stresli zaman aleyhine işler. İnsanın tek dostu aile bireyleridir sağlam dostlarıdır kötülüğünü istemeyen hep iyi olmasını arzu eden az ve öz kişilerdir.

Adı üstünde elalem. El + Alem
ne kadar düşünebilir ki seni?
menfaati olduğu sürece iyisindir yanında bulundurur seni.

Çakışınca menfaatler, çıkarlar gerçek yüzler çıkar ortaya sessizce derinden donar duygular, buz kalıpları halinde dönüşür içini üşütür insanın.

Sonra kendine gelir insan der ki teşekkür ederim gerçek yüzünü bana gösterdiğin için.
Senden çok şey öğrendim artık seninle işim bitti. Öğretilerin için minnettarım sana..

Yeni sayfalar açmalı insan, hayatına anlam katacak belki bir ders belki de tokat ,deneyimler gerekiyor kendisini bulduracak.

Ben de yollarımın kesiştiği her insana bana öğrettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.
İyi ki girmişler hayatıma, her birinden çok şeyler öğrendim.
Bir daha tekrarlamayacağım
hataları.
Sevgiler herkese….
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.