EkonomiHaber Girişi : 11 Nisan 2023 11:20

Kıymetlilerden haftaya satıcılı başlangıç

Kıymetlilerden haftaya satıcılı başlangıç

Paskalya tatili dönüşü haftaya sakin bir başlangıç yaparak hacimsiz bir seans geride kaldı. 2008 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan sarı maden, hacimsiz günde satıcılı bir kapanış yapmış oldu. Seans boyunca genel olarak satıcılı bir günü yaşarken, 1991 dolar/ons düzeyinden seans kapanışı yapan sarı maden, yüzde 0,8 kaybı hanesine yazarak haftaya kırmızıda bir başlangıç yapmış oldu. Haftanın kıymetli gelişmesi ABD’de açıklanacak olan FED toplantı tutanakları olacak. Tutanaklardaki faiz tavrına dair telaffuzlar altının yeni tarafını belirleyecek bir gelişme olacak.

Gümüş de hacmin zayıf olduğu günde satıcılı bir günü geride bırakırken, kayıpla haftaya başlamış oldu. 24,97 dolar/ons düzeyinden seans başlangıcını yapan beyaz maden, 24,88 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 0,4 kaybı hanesine yazdı.

Platin yeni haftaya 1000 dolar/onsun altına döndüğü bir günü geride bırakarak, satıcılı bir haftalık başlangıç yaptı. 1003 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan platin, 995 dolar/ons düzeyinden günlük kapanış yaparak yüzde 0,8 bedel kaybı yaşadı.

Paladyum da kırmızıda kapatan bir başka değerli maden olurken, seansın en çok kıymet kaybeden değerli madeni oldu. 1457 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan paladyum, 1414 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2,7 kaybı hanesine yazdı.





Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı